A mennyországgal is csak a bajok vannak

2018.10.31. 10:34, Gaines

claymation.jpg

De ha lehunyod a szemed, akkor kiszűrheted a káros tényezőket. Ezt az ironikus, keserédes tanulságot vonja le Open Mike Eagle új, egyszerre nyugizós és szorongós, gyurmafigurás klipjében, NFL-es sztárvendéggel.

A William Child által rendezett, stop motion technikával forgatott klipben az indie/art rapper szó szerint felhők között lebeg, amely a mennyország mellett jelképezhet bármiféle elszállást, ami kiszakíthat a világ káoszából. Vagyis csak azt hisszük, mert a fodros-bodros pamacsok között sem fenékig tejfel az élet. A sörhas ugyanúgy kibuggyan a pólóból, és ránk támadhat vámpír, texasi milliárdos, vagy zsernyák. Attól még, hogy úgy teszünk, mintha mindez nem történne meg, megtörténik, de néha nincs más opció, mint átadni magunkat a lebegésnek.

Az autós üldözések, lövöldözések és nyársalások közepette feltűnik a színen még egy figura: Colin Kaepernick, az amerikai focis irányító, aki az NFL közellenségévé vált, mert 2016-ban az afro-amerikaiakat ért atrocitások, a rendőri brutalitás elleni tiltakozásul fél térdre ereszkedett a himnusz alatt. A tiltakozó akció mozgalommá nőtte ki magát, sok művész kiállt mellette, a liga pedig azóta nem hajlandó alkalmazni. A hátrányos megkülönböztetés ellen nemcsak Open Mike Eagle klipje szólal fel: mind Jay-Z, mind Rihanna, mind Pink visszautasította az elmúlt két évben a felkérést, hogy a Super Bowl szünetében felléphessenek. A félidei show-t idén végül a Maroon 5 vállalta el.

https://recorder.blog.hu/2018/10/31/a_mennyorszaggal_is_csak_a_bajok_vannak
A mennyországgal is csak a bajok vannak
süti beállítások módosítása