Ilyen volt Paul Simon búcsúkoncertje

2018.09.24. 11:06, Gaines

paul_simon_farewell_tour.jpg

A poptörténelem egyik legjelentősebb, magyar származású dalszerző-gitáros-énekese két hét múlva tölti a 77. életévét, és úgy intézte, hogy akkor már ne főjön a feje turnézás miatt. Paul Simon ugyanis szombat este lépett fel utoljára a Homeward Bound nevű búcsúturnéja záróállomásán.

A New York-i helyszín sem véletlen: azért esett a választás a queensbeli Flushing Meadows Corona Parkra, mert Simon onnan egy köpésre nőtt fel. „A sors keze, hogy az utolsó turném utolsó koncertjét a Flushing Meadows Corona Parkban tartom. Gyerekkoromban húsz perc alatt hazabringázhattam volna a parkból” – mesélte a kistermetű énekes. A leköszönő turné vegyes érzéseket keltett benne: „Sokat tűnődtem rajta, milyen lesz eljutni a természetes végpontra, amikor szögre akasztom az élő előadásaimat. Most már tudom: kicsit felzaklat, egy hajszálnyit felvillanyoz, és bizonyos mértékben megkönnyebbülés. Imádok zenélni, a hangom még mindig erős, a zenekaromat pedig prímán összeszokott, elképesztően tehetséges zenészek alkotják. Csak a zenén jár az eszem. Nagyon hálás vagyok, amiért ilyen szép karriert futottam be, és legfőképp persze a közönségemnek tartozom köszönettel, akiket megérintett a zeném.”

ÖREG HAVEROK - SIMON & GARFUNKEL


A zárókoncert számlistája felölelte Paul Simon teljes pályafutását, beleértve természetesen a Simon & Garfunkel-érát. A nyitódal az America volt, de elhangzott a Homeward Bound, a The Boxer, a Bridge Over Troubled Water, a Graceland és a The Boy In The Bubble. Az utolsó szám mi más is lehetett volna, mint a The Sound Of Silence, de azért Simon nyitva hagyta a kiskaput, hogy a többi ne csak néma csönd legyen, azt mondta, egy-egy alkalmi koncertre talán még ezután is kapható lesz. Alább néhány kamerás felvétel a nézőktől.

Címkék: paul simon
https://recorder.blog.hu/2018/09/24/ilyen_volt_paul_simon_bucsukoncertje
Ilyen volt Paul Simon búcsúkoncertje
süti beállítások módosítása