Ezzel búcsúzunk - vaghy videópremier

2017.12.22. 10:49, RRRecorder

vaghy_3.jpg

Vághy Tamást ugyan leginkább az Anna And The Barbies billentyűseként szokás ismerni, vaghy néven valami egészen mást csinál: Nils Frahm inspirálta modern klasszikus zenét. Videósorozatának utolsó darabját mutatjuk be.

Vághy Tamás ötéves kora óta zongorázik, számos zenekarban megfordult az Anna And The Barbies mellett, szólóprojektjét viszont csak nemrég indította el: a hazánkban is jól ismert Nils Frahm egy videója ébresztette rá arra, hogy amit otthon zenél, az bizony érdekes is lehet. Ebből látszik, hogy saját zenéje az ún. modern klasszikus irányzathoz tartozik - erről lásd a kortárs zene popsztárjait bemutató cikkünket.

vaghy 2016 végén lépett nyilvánosság elé ezzel az iránnyal: #pianoset című koncertsorozatát Palkovics Edina VJ-vel közösen indította el. Nils Frahm kezdeményezését követve ő szervezte az első hazai Piano Dayt. Novemberben pedig darabonként elkezdte bemutatni Hámori Session című videósorozatát, amelynek darabjait két csellistával, egy hegedűssel és két számban énekessel kiegészülve a péceli Hámori Házban vették fel. Az egyik darab bemutatója egy amerikai, modern klasszikus zenével foglalkozó blogon volt. Jövőre pedig várhatjuk a nagylemezt, Minimalism címmel, amin zongorán és régi elektronikus hangszereken játszik.

A Recorderen a sorozat legutolsó darabja debütál, az Old Song. Ezt és születését vaghy így jellemezte: "Az Old Song az egyik kedvenc dalom a sorozatból. A hangulata nagyon meghitt és intim, egyfajta elengedést jelképez. Fontos volt számomra, hogy ez legyen a Hámori Session záródarabja, hisz a koncertjeimen is mindig ezzel a dallal búcsúzunk. Egy séta alkalmával született meg a fejemben, mire hazaértem, már teljesen összeállt az egész, csak el kellett játszani."

vaghy a Facebookon itt található.


Ez pedig a teljes Hámori Sessions videósorozat

Címkék: premier vaghy
https://recorder.blog.hu/2017/12/22/ezzel_bucsuzunk_vaghy_videopremier
Ezzel búcsúzunk - vaghy videópremier
süti beállítások módosítása