Vegyél Björk-lemezt, kapsz érte pénzt - mármint ilyen kripto dolgot

2017.11.06. 14:37, RRRecorder

bjork_utopia_crop.jpg

Aki megrendeli Björk új, Utopia című lemezét, a zene mellé kap még 100 AudioCoint. Be lehet váltani pénzre (valódira, Bitcoinra), vagy valami értelmesebbet csinálni vele.

Mint arról már legutóbbi klipje kapcsán írtunk, Utopia lesz az új Björk-lemez címe (borítórészlet fent, teljes kép alább). A november 24-én megjelenő albumot már elő lehet rendelni. Az izgalmas hír az, hogy a pénzünkért (9-10 font a CD, 24 a vinyl) nemcsak Björk lemezét kapjuk meg, hanem 100 AudioCoint.

Na szóval az AudioCoin egy kriptovaluta, röviden összefoglalva olyan, mint a Bitcoin - csak hát ilyen kriptovalutát bárki létrehozhat a blockchain technológiára alapozva, a nagy kérdés az, hogy mire lehet használni, és lesz-e, aki használni fogja. Az AudioCoin már két éve létezik, egyelőre nem sokat ér, de ki tudja, mit hoz a jövő. Ezt a Björktől ajándékba kapott kriptovalutát le lehet költeni, át lehet váltani Bitcoinra, netán valódi pénzre.

Vagy lehet tartogatni, sőt, szaporítani is. A Björkkel együttműködő startup, a Blockpool vezetője, Kevin Bacon szerint rengeteg lehetőség van erre - még nem tudni, Björk és csapata mit választ ezek közül. A korábban zenészként, producerként is dolgozó Bacon olyan lehetőségeket vázolt fel, hogy például linkek megosztásáért járhat jutalom (a rajongó terjeszti a Facebookon, Twitteren a hírt, hogy van egy új Björk-klip, vagy bejelentették a turnét); esetleg bizonyos helyen bizonyos időben tartózkodásért. Akár mint a Pokémon Go!-ban, de feltehetőleg inkább azért lehet majd jutalmat kapni, hogy valaki elmegy egy Björk-koncertre, de akár "kiterjesztett valóság" jellegű "kincsvadászat" is belefér.

MINDEN BJÖRKRŐL

A blockchainről a zeneiparban már régóta beszélne: van, aki szerint ez hozza el minden probléma megoldását (végre nem lesz szükség közvetítőkre stb.), van, aki ez az egész nem több mint hatalmasra fújt lufi. Kevin Bacon szerint lesz sok üres badarság, de majd ki fog tisztulni a kép, hogy mire lehet használni, és szerinte a korábban az appok, majd a virtuális valóság terén is úttörő Björk ideális alany arra, hogy nagyobb tömegekkel megismertesse a blockchain és a kriptovaluta világát. Korábban a leghíresebb zenész, aki keblére ölelte a technológiát, Imogen Heap volt, aki egy single-t terjesztett így, de hát nem rengette meg ezzel a zeneipart - igaz, sok újság írt róla.

bjork_utopia.jpg

Címkék: björk
https://recorder.blog.hu/2017/11/06/vegyel_bjork-lemezt_kapsz_erte_penzt_marmint_ilyen_kripto_dolgot
Vegyél Björk-lemezt, kapsz érte pénzt - mármint ilyen kripto dolgot
süti beállítások módosítása