Megvan az idei nyár strandolós slágere!

2017.07.28. 17:20, Frontrecorder

janefondavid.jpg

A Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? nemcsak az idióta zenekarnevek világversenyében lenne befutó esélyes, új dalával a finn zenekar bekerült a tökéletes strandolós dalok élmezőnyébe.is - mi lehet jobb, mint önfeledt, kiabálós rágógumi-garázspunkra csapkodni, fröcskölni a vizet?

A Finnország délkeleti részén fekvő Kouvola városában a sarkköri éghajlat miatt csak nagyon rövid ideig tart a nyár, de zenével remekül lehet pótolni ezt a hiányt, például ahogyan Ekku Lintunen, Janne Petteri Pitkälä és Susanna Pilli-Sihvola zenekara teszi. A 2010-es évek elején indult Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? a hatvanas évek szirupos-nyúlós bubblegum popját idéző dallamokkal kevert, gondtalan garázsszörfpunkja abszolút nyárkompatibilis, még akkor is, ha a felhőtlen hangulatot árasztó zenét néha komoly szövegek árnyékolják be. A trió új dalában komolyágról szó sincs, a nyári táborban játszódó ifjúsági sorozat főcímzenéjére hajazó Magic Swimming Pants fő üzenete: irány a strand! (Fun fact: Kouvola magyar testvérvárosa Balatonfüred. Véletlen? Aligha.)




Na de nem fogunk elsiklani a zenekar neve fölött, de nem ám!  Nehéz eldönteni, hogy teljes verzióban rosszabb, vagy  rövidítve, mindenesetre az előbbit legalább ki lehet mondani (a HYESTJFAVHS? olyan, mint egy ősi skandináv káromkodás), és persze nem teljesen érthető a kérdés, mert hogy melyik Jane Fonda aerobikvideót láttuk-e már? Valószínűleg a kultikus 1982-es Jane Fonda's Workout című kazettára gondolnak a fiatalok (ami ugye ezt a maga nemében ugyancsak kultikus - szégyentelenül szexista - klipet is ihlette), de hát utána még készült 22 hasonló. Persze, ezt csak a kötekedés kedvéért hoztuk fel, jöjjön inkább két klip a zenekar 2015-ös debütáló albumáról:

 

https://recorder.blog.hu/2017/07/28/megvan_az_idei_nyar_strandolos_slagere
Megvan az idei nyár strandolós slágere!
süti beállítások módosítása