Vakáció feszt zenével – fesztiválok a közelben: Dimensions Horvátországban

2017.07.21. 10:04, rerecorder

dimensions-2017.jpg

Tombol a nyár, válassz hozzá külföldi fesztiválélményt! Ahogyan korábban mindig, úgy ezúttal is a régióban lévő (plusz könnyen elérhető) eseményekre fókuszálunk sorozatunkban, amelyeken elsősorban a fellépők névsorának értéke és a jegyár jó aránya érdekel minket, minden más sokadlagos. Jellemző trend, hogy a programok egyre inkább júliusban összpontosulnak (több, eddig augusztusi feszt is korábbra került), de persze a nyár végére is érdemes erőt tartalékolni. Folytassuk a sort (Love InternationalPohoda, Tauron, Creepy Teepee, Dour, Electric CastleMelt! FestivalColours Of Ostrava, SirenOFF FestivalMS DockvilleBrave! Factory) az augusztus legvégi, szeptember eleji horvátországi Dimensions-zel.

# Dimensions

Időpont: augusztus 30 - szeptember 3.

Helyszín: Pula, Horvátország

Jegyár: bérlet kempinggel együtt 275 euró (kb. 85.000 Ft), anélkül 188.5 euró, (kb. 58.500 Ft), jegy a nyitókoncertre 50 euró (kb. 15.500 Ft)

A legdrágább, de mindent egybevéve talán a legjobb horvát fesztivál is a Dimensions, ami simán megéri a pénzét. Az isztriai félszigeten a festői környezet adott, de a szükséges pluszt a fellépőkkel nyújtják a szervezők. A horvát bulifelhozatalban megszokott nívós dj-névsort rendre megfejelik igazi kuriózumokkal. Idén a nyitóesten Grace Jones mellett a Moderat, és az egyre inkább előtérbe kerülő aktuális jazz-színtér két nagy reménysége Moses Boyd dobos és a Yussef Kamaal duóból hátramaradt Kamaal Williams zenekara lépnek majd fel. Rajtuk kívül ott lesz a sokáig elfeledett Shuggie Otis (!) soulzseni, de a bombasztikus ghánai highlife-hibrid zenéjével taroló Ata Tak sem csíphető el a környéken máshol. Folytassuk? Daphni, Jeff Mills, Theo Pharrish vagy épp Adrian Sherwood szettje miatt is tökéletes nyárvégi esemény.


http://www.dimensionsfestival.com/

https://recorder.blog.hu/2017/07/21/vakacio_feszt_zenevel_fesztivalok_a_kozelben_dimensions_horvatorszagban
Vakáció feszt zenével – fesztiválok a közelben: Dimensions Horvátországban
süti beállítások módosítása