Ilyen festményeket készít Kurt Cobain lánya

2017.06.17. 09:46, prerecorder

francesbeancobaingettyimages-635668484-920x584.jpg

Frances Bean Cobain 2010-ben debütált a művészek világában. Kurt Cobain és Courtney Love lánya most, 24 évesen újból megmutatta tehetségét egy kaliforniai kiállításon. A tárlat június 30-ig tekinthető meg a pasadenai Gallery 30 South-ban, ha valaki arra járna - de arra már ne számítson, hogy festményt is tud venni, mert egy hét alatt mind elkelt.

cobain-joeylawrencewetdream.jpgFrances Bean Cobain, aki 2006 óta alkalmanként modellkedik (idén a Marc Jacobs tavaszi/nyári katalógusában szerepel), 2008-ban gyakornokoskodott a Rolling Stone magazinnál, az executive producere volt az apjáról szóló Montage Of Heck című filmnek, leginkább képzőművészettel foglalkozik. Először Fiddle Tim álnéven állított ki 2010-ben, 2012-ben egy MiXTAPE című zenéhez kötődő csoportos kiállításon vett részt (ő a Jesus & Mary Chain 1998-as Black című dalához készített alkotást), első saját nevén megtartott szólókiállítása 2013-ban volt. Most Lindsey Wayjel (ő a My Chemical Romance frontemberének, Gerard Waynek a felesége), nyitottak közös tárlatot munkáikból, aminek Ghosts For Sale (Eladó Szellemek) a címe. A huszonnégy éves Cobain munkái alig egy hét alatt mind el is keltek, 330 ezer és 1 millió 250 ezer forintnyi összegek között (pedig ez még csak a második nagyobb kiállítása volt). A fiatal tehetségről így nyilatkozott a galéria művészeti igazgatója, Matt Kennedy: "Amit kihangsúlyoznék Frances munkájából, az az önbizalma. Nagyon tetszik munkáinak a feltűnő színvilága. Úgy látom, hogy rejlik benne egy vele született érzék, a kompozíció és színek elméletét illetően. Frances úgy használja a színeket és a vonalakat, mint egy tapasztalt művész, aki ismeri a szabályokat, de ezeket megszegi, amely által új értelmet nyer a művészete. Ezt nagyon ritkán látni a fiatal művészekben."

MÉG EGY GALÉRIA: ÍME A 18 ÉVES FRANCES-T ÁBRÁZOLÓ FOTÓSOROZAT.

Úgy fest, Frances szüleitől nemcsak tehetséget örökölt (Kurt Cobaint képzőművészként is nagyra tartották, ő festette az 1992-es Incesticide című Nirvana-válogatás borítóját és ő készítette az 1993-as In Utero album hátsó borítóján szereplő kollázst, de anyja, Courtney Love is arról nyilatkozott nemrég, hogy szeretnek közösen alkotni), hanem talpraesettséget is, hiszen az év elején így nyilatkozott a kilencvenes évekről: "Kurvára nem érdekel, hogy mi történt a kilencvenes években. Számomra ez nem releváns. Persze, sok szempontból meghatározó volt ez az időszak, de nem felel meg az én ízlésvilágomnak. Főleg, ha huszonnégy éven át csak erről szól az életed, kicsit hidegen hagy egy idő után."

Ő VOLT AZ A LÁNY IS, AKI ELJEGYEZTE MAGÁT APJA HASONMÁSÁVAL.

egy kis ízelítő Frances képeiből:

dcxggw3wsaeaj2o.jpg

francescobain.jpg

1213623.jpg

1213621.jpg

1213622.jpg

cobain-fetal-asbestos.jpg

https://recorder.blog.hu/2017/06/17/ilyen_festmenyeket_keszit_kurt_cobain_lanya
Ilyen festményeket készít Kurt Cobain lánya
süti beállítások módosítása