Kurt Cobain lánya nem szereti a Nirvanát!

2015.04.09. 10:20, subrecorder

fb1_23740.jpg

Május 4-én mutatja be az amerikai HBO a Kurt Cobain életéről és haláláról szóló első hivatalos dokumentumfilmet. A Montage Of Heck producere a néhai frontember 22 éves lánya, Frances Bean Cobain volt, aki nagyinterjút adott a Rolling Stone-nak, melyből többek közt az is kiderült, hogy igazából marhára nem izgatja a Nirvana zenéje.

A Montage Of Heckről szóló minden apró információmorzsát vezető hírként kezel már hónapok óta mindenki, akik januárban a Sundance fesztiválon látták, ódákat zengnek róla, az eddig nyilvánosságnak megmutatott jelenetek pedig valóban ígéretesnek tűnnek, így talán hihetünk annak a hype-nak, hogy ez lesz a definitív Kurt Cobain-film. A doksiban gyakorlatilag mindenki megszólal, aki valaha fontos volt a Nirvana volt frontemberének életében (kivéve Dave Grohl, akivel túl későn ültek le beszélgetni, így az ő része nem fért már be), így például Courtney Love és Frances Bean Cobain is, aki ráadásul producerként az egész projektet felügyelte a kezdetektől, 2008-tól.

A most 22 éves képzőművész a Montage Of Heck megjelenése alkalmából interjút adott a Rolling Stone magazinnak, melyben többek közt beszél arról, hogy milyen az, amikor az utcán megszólítják vadidegen emberek, hogy "az apád király ember volt!", miközben ő maga soha nem ismerte az általa Kurtnek szólított személyt. Mint mondja, "húsz éven keresztül az apám egy mitikus alak volt számomra, mint mondjuk a Télapó. Ezzel a filmmel Kurtöt, az embert kívánjuk megmutatni a közönségnek, hogy legalább némileg eltűnjön körüle ez a lila köd." Elmesélt egy történetet is, hogy egyszer az összes volt Nirvana-tag (Dave Grohl, Krist Novoselic, Pat Smear) meglátogatta és még ők is az apját látták benne folyamatosan, ahogy ő fogalmaz: "mintha egy szellemet látnának." Az egész interjú legkeményebb állítása azonban az, amikor a hölgy csak úgy mellékesen megemlíti, hogy ő amúgy nem is igazán szereti a Nirvana zenéjét. " Sokkal jobban bírom a Mercury Revet, a Brian Jonestown Massacre-t és az Oasis-t. A grunge-szcéna egész egyszerűen nem érdekel. Bocs, PR-osok! Na jó, azért a Territorial Pissings zseniális dal." - nyilatkozta.

A brit NME-nek pedig a film rendezője, Brett Morgen adott interjút, aki több éves kutatómunka után azt vallja, szerinte Cobain az összetört szíve miatt lett öngyilkos. "Megtaláltam Kurt búcsúlevelét, de azok alapján, amit róla kiderítettem, annak egész egyszerűen nem volt értelme. Mikor azt hitte, hogy Courtney Love megcsalta, szétesett az élete, mindig is úgy gondolta, hogy csak ő és Frances vannak neki a világon, semmi más nem érdekelte." Maga Love is elismerte, hogy miután 1994 márciusában Cobain rájött arra, hogy meg akarja csalni, egyszer már megpróbált öngyilkosságot elkövetni.

A filmből folyamatosan szivárognak ki jelenetek is, alább meg tudjuk mutatni a Montage Of Heck trailerét, egy kiadatlan akusztikus Kurt Cobain-dal részletét és egy animációs szkeccset arról a pillanatról, amikor a frontember eldönti, hogy Nirvana lesz a zenekara neve.

 

 

 

https://recorder.blog.hu/2015/04/09/kurt_cobain_lanya_nem_szereti_a_nirvanat
Kurt Cobain lánya nem szereti a Nirvanát!
süti beállítások módosítása