Johnny Jewel még beszúr egy szólólemezt a Chromatics új albuma elé

2017.05.09. 12:22, Frontrecorder

jewel.jpg

A legfrissebb információk szerint most már tényleg hamarosan érkezik az idestova több mint két éve csúszó új Chromatics-album - a késésnek ráadásul drámai okai vannak -, de előtte még a zenekart irányító Johnny Jewel előrukkol egy szólóanyaggal. A május 10-én megjelenő lemezen hallható a legújabb - sokadik - formációja is, továbbá néhány tétel, amit a Twin Peaks harmadik évadához írt.

A Dear Tommy című ötödik Chromatics-lemezről tavaly nyárig a borító és a számlsta mellett féltucat dal is kikerült, azóta viszont semmi, sőt, nemrég az összes addig közzétett szám elérhetetlenné vált. Néhány napja a Chromatics menedzsere, Alex Rivera a Twitteren fedte fel ennek okát: 2015 karácsony napján Johnny Jewel kis híján életét vesztette Hawaiin, és amikor hazatért Kaliforniába, megsemmisítette az album összes legyártott fizikai példányát, 15 ezer cédét és 10 ezer vinylt, majd nekiállt, hogy újra felvegye az egészet! Ezek szerint, amikor márciusban bejelentették, hogy Jewel zenét írt az új Twin Peaks-sorozathoz, a mellékelt fotón látható összetört Dear Tommy-vinyleket nem viccnek szánták. A zenész egyébként a 2012-es Kill For Love előtt is eljátszotta, hogy újra felveszi az egész lemezt, a környezetét így nyilván nem sokkolta ez a mostani lépése, miközben a külvilág erről mit sem sejtett. Jobb is így, a lényeg, hogy - Rivera közlése szerint - az albumrekonstrukció a vége felé közeledik; a menedzser azt ígéri, a dalok címe, szövege és sorrendje ugyanaz lesz, a zene viszont jobb. 

De a Chromatics visszatéréséig sem maradunk híján Jewel jellegzetes zenei világának - rögtön holnap kapunk egy egész albumnyit belőle. A Windswept szólólemez ugyen, de szerepel rajta a dalszerző-producer többi formációja is, az eddig ismert Symmetry, Desire és Glass Candy, valamint a Heaven néven futó legújabb. Ez utóbbiról semmit nem tudni azon kívül, hogy négy tagú, és május 10-án jelenik a debütáló EP-je, melyről már kijött két dal, az It’s Not Enough:

illetve a címadó Lonesome Town (Ricky Nelson 1958-as slágerének feldolgozása):



Ugyancsak május 10-én jön Johnny Jewel albuma, melyről három beharangozó dal érkezett, a Rene & Radka páros által rendezett, gyönyörű modellekkel forgatott, egyszerre sejtelmes, érzéki és melankolikus klippel együtt: Íme a szaxofonnal ábrándos-szomorkás hangulatba ringató dzsesszes címadó dal


a Twin Peaks-hez írt, Symmetry-vel közös másfél perces Television Show:


és a szintén másfél perc hosszú, zaklatottan sötét Insomnia:




az eddigiek alapján erőteljesen filmzenei Windswept borítója:

windswept.jpg

https://recorder.blog.hu/2017/05/09/johnny_jewel_meg_beszur_egy_szololemezt_a_chromatics_uj_albuma_ele
Johnny Jewel még beszúr egy szólólemezt a Chromatics új albuma elé
süti beállítások módosítása