Kislemezpremier! imanexperiment: 60% Of Pure Water

2017.02.17. 14:42, rerecorder

iman_dsc0955.jpg

A 2015-ben feltűnt experimental dreamy electrós, spacepopos imanexperiment tavaly, karácsonyi meglepetésként adta ki Crossroad Affair című szuper bemutatkozó EP-jét, és azzal a lendülettel fel is pörgette zenéi megjelentetését, hiszen máris itt egy újabb - ezúttal kétszámos - kislemez, ami már a nyáron érkező debütalbumot harangozza be. Két vizes dallal - alig egy hónappal a víz világnapja előtt.

iman_a3074741213_16.jpgImanexperiment remek első EP-je a dreamy electróban számított slágeres bemutatkozásnak, a mostani 60% Of Pure Water viszont a témához hűen "folyékonyabb" halmazállapotú, ám nem kevésbé álomszerű. A szerző ezt mesélte a Recordernek a dalról: „a 60% Of Pure Water egy kétszámos single, a nyáron megjelenő nagylemezem előfutára. A koncepció úgy született meg, hogy írni akartam egy számot a vízről és végül kettő lett belőle, mert annyira inspirált a téma, viszont az egyértelmű volt, hogy a nagylemezen nem lesz helye mindkettőnek. Helyette összegyúrtam ezt a két dalt egy önálló projektbe, ami azért sem volt nehéz feladat, mert a sound designt és hangszerelést tekintve nagyon hasonlítanak egymáshoz. Igazából szinte teljesen ugyanazokkal a megoldásokkal és hangszínekkel dolgoztam mindkettőnél. Hangzásnál a szétfolyó, úszó, vizes hatásokat kerestem. Készítettem pár vizes karakterű hangot, illetve konkrét víz hangmintákat is használtam. A technikai részletekben egyébként eléggé el tudok merülni.”

És hogy a lemez konkrétan mire utal? „a lemezcím persze magát az embert jelenti, egy felnőtt ember testének körülbelül 60%-át teszi ki a víz. A dalszövegekkel ezt a száraz tényt próbálom megközelíteni egy kicsit elvontabb szemszögből. Amikor rátaláltam a témára, egyből körvonalazódni kezdett hozzá a képi világ is a fejemben, úgyhogy rajzoltam egy borítótervet, amit aztán digitalizáltam. Mivel általában karakterekben gondolkodom, egy vízi tündér van rajta, akinek tengerből van a haja."


és akkor az ismét kiváló EP: 


fotó: Vizhányó Balázs
borító: imanexperiment

imanexperiment Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/02/17/kislemezpremier_imanexperiment_60_of_pure_water
Kislemezpremier! imanexperiment: 60% Of Pure Water
süti beállítások módosítása