Spike Jonze megint rendezett egy tébolyult táncklipet

2016.08.30. 22:23, Frontrecorder

samspiegel.jpg

A Kenzo divatcég szeret stílusteremtő, trenddiktáló zenészekkel kollaborálni; dolgozott már velük M.I.A. és Mike D is, a legújabb parfümreklámjuk pedig a N.A.S.A. hiphopkollektívával ismertté lett Sam Spiegel dalára épül, melyhez a sztárrendező Spike Jonze rendezett viccesen őrült táncos kislfilmet.

A Squeak E. Clean nevet is használó zeneszerző-dj-producer ténykedése a különböző világrészeket és zenei világokat összehozó, DJ Zegonnal alapított N.A.S.A. projekt mellett rendkívül szerteágazó: mások lemezein dolgozik (Crystal Castles, Yeah Yeah Yeahs, többek között), filmekhez, reklámokhoz, videojátékokhoz ír zenét, de foglalkozik sound designnal is, sőt, még Kanye West turnéjának zenei rendezését is bevállalta (2008-ban). Nem mellesleg pedig Spike Jonze öccse, és persze rendszeresen vannak közös munkáik, ez a Kenzo-reklámfilm a legújabb.

A videó a Mutant Brain című, Major Lazerre hajazó dalra készült, amelynek zenei alapját Spiegel és a houstoni producer, Ape Drums együtt jegyzi, hozzá a raggázós éneket a jamaicai dancehall-előadó, Assassin adja. A klip főszereplője a táncosból lett színész, Margaret Qualley (Rendes fickók), aki egy unalmas díjátadóról kilógva egyszer csak eszeveszett táncba kezd az üres szállodában, vad grimaszok közepette. Ismerős? Jonze már rendezett egy ilyen klipet, 2001-ben, Fatboy Slim Weapon Of Choice című dalára, Christopher Walken felejthetetlen alakításával. Tizenöt évvel később megcsinálta hát a párját, és ha ez nem is lett remeklés, azért eléggé őrült, tele komikusan túljátszott momentumokkal. Ráadásul még Sia Chandelierjének emlékezetes videójával is mutat némi hasonlóságot, ami annyira nem véletlen, a koreográfus ugyanaz a Ryan Hueffington volt.

Íme tehát a Kenzo World parfüm reklámfilmje, a Kenzo-ruhát viselő Margaret Qualley-val,  Sam Spiegel új dalára, Spike Jonze rendezésében:

https://recorder.blog.hu/2016/08/30/spike_jonze_megint_rendezett_egy_tebolyult_tancklipet
Spike Jonze megint rendezett egy tébolyult táncklipet
süti beállítások módosítása