Itt a Cseh Tamás Program – The Devil's Trade

2016.08.17. 08:00, therecorder

the_devil_s_trade_1.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának legutóbbi nyertesei közül 2016 augusztusában 15-öt mutat be a CSTP a Recorderen, íme abc-rendben a tizenharmadik, a The Devil's Trade.

A The Devil’s Trade egyszemélyes zenekart takar, melynek frontembere Makó Dávid, aki korábban olyan formációk által vált ismertté határainkon innen és túl, mint a Stereochrist vagy a Haw. A zenekaros aktivitásain túlmenően azonban saját dalait is elkezdte gyűjteni és újraírni, így született meg a The Devil’s Trade.

A látszólag delta bluesból és folklórból egyaránt táplálkozó The Devil’s Trade mindazon dalok összességeként kelt életre, melyeket Makó Dávid nem tudott vagy nem akart a zenekaraiba vinni. A The Devil’s Trade olyan különleges szólózenekar, melyben Makó Dávid dalszerzői és előadói tehetsége domborodik ki – mindez ugyan a Stereochrist vagy a Haw számaiban is tetten érhető, de van benne valami plusz: a minimalista hangszerelésű, zömmel akusztikus gitárra és bendzsóra épülő dalok rendkívül személyes hangvételűek. A zenész sikeresen pályázott a Cseh Tamás Programba, melynek támogatásával megjelenhetett első nagylemeze, a Those Miles We Walked Alone.

Az akusztikus hangzás miatt olyan érzése támad az embernek, mintha a tábortűz mellett ülve hallgatná a Those Miles We Walked Alone számait. A lemezen az angol nyelvű szerzemények mellett szerepel két magyar népdal is, melyek segítségével Makó Dávid nemcsak az album érzelmi hatását erősíti, hanem arra is rávilágít, hogy a magyar népzene és az amerikai folk között nincs nagy különbség. Makó Dávid egyszemélyes zenekarával országszerte és külföldön is egyre több helyen találkozhat a közönség.

A The Devil’s Trade első albumának lemezbemutató koncertje 2016 márciusában volt az A38 Hajón, azóta fellépett többek között a Dürer Kertben, valamint a Dunapest és a Fishing On Orfű fesztiválokon is.

Mentora: Maróthy Zoltán, az Ossian és a Fahrenheit együttes alapító tagja, aki jelenleg a KISS Forever Bandben és Koncz Zsuzsa zenekarában játszik.


A
cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2016/08/17/itt_a_cseh_tamas_program_the_devil_s_trade
Itt a Cseh Tamás Program – The Devil's Trade
süti beállítások módosítása