Globálradar – Kweku Collins

2016.07.21. 11:45, rerecorder

kwekuheader1440.jpg

Chicago külvárosából feltűnt rapper, Kweku Collins, aki meghökkentően lazán vált át dumálásból éneklésbe, miközben hiphopot, dancehallt és soult mixelő zenéje pozitív és popos is.

xl_artist_322_20160610115940_f07a44dd.jpgIndulás éve: 2014.

Honnan: Evanston, Illinois, USA.

Stílus: Hiphopdancehallpop.

Kiadók: Closed Sessions.

Olyan, mint Chance The Rapper, K-os, Wyclef Jean, D’Angelo.

Történet: Tizenéves külvárosi kölyök, aki kosarazás közben kedvenc zenéin agyal (Kendrick Lamartól Sadén és a Tame Impalán át J. Cole-ig és a metálig) és esténként laptopján össze is hegeszti az amúgy összeillő részeket (dancehall, trap, akusztikus gitáros folk a soulos hiphop mellett), de a végeredmény már legkorábbi próbálkozásain is ihletett, rappelésben és énekben is rendben levő – utóbbi téren ráadásul fülbeszökő a fejlődés 2014 óta a netre kipakolt újabb és újabb felvételein. Amúgy apai ágon dobosvénát örökölt, ezen a hangszeren, illetve mindenféle ütőhangszeren kezdte, de aztán gyorsan megtanult gitározni és zongorázni is. A még mindig csak 19 éves Collins nem gettókölyök, de közelről figyeli, hogy mi történik ott, na meg a város ellentétes oldalán és épp ez a határon egyensúlyozó nézőpont teszi érdekessé. Nem kérdés, hogy csodagyerek, maga produceli lemezeit, minden aspektusban helyén az esze és a szíve, az viszont mindig nagy kérdés egy ilyen kissé koraérett esetében, hogy túl tud-e lépni ezen a szinten. Ha igen, akkor popérzékenysége messzire juttathatja.

homepage_large_bd8d4e77.jpgMegjelenések: Weirdo (album, 2014), All That’s Gold (album, 2014), The Valley (minialbum, 2014), Worlds Away (EP, 2015), Say It Here, While It’s Safe (EP, 2015), Nat Love (album, 2016).

Mellékprojekt: Nincs.

Szexepil: A Weekndhez hasonló frizurája.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Pozitív kritikák, klasszik ranglétramászás.

Radarjel-erősség: Műfajában és kategóriájában biztosan nőni fog ázsiója, de popos vénája miatt a nagyobb áttörés is összejöhet.


a Nat Love című idei album: 


a Stupid Rose klipje: 


a Lonely Lullabies videója: 

https://recorder.blog.hu/2016/07/21/globalradar_kweku_collins
Globálradar – Kweku Collins
süti beállítások módosítása