Nyaralás külföldi koncerteken – Fesztiválok a közelben (5: Colours Of Ostrava)

2016.07.07. 08:00, wordrecorder

ostrava_650.jpg

Szokásos nyári, környékbeli országokra fókuszáló fesztiválkörképünk első sorozatában július végéig ajánlunk, de az egymást követő horvát (INmusic), lengyel (Halfway) és szlovák (Pohoda) helyszínek után ezúttal érdemes kicsit hosszabb időre egy országban maradni, mert a Csehországban zajló Creepy Teepee-t alig pár nappal már követi is a Colours Of Ostrava.

Egyre többen beszélnek arról, hogy előbb-utóbb alábbhagy a világon végigsöprő fesztiválőrület és kipukkad az évek óta növekvő lufi. Lehet, hogy így lesz, de idén még bőven vannak említésre méltó rendezvények – a környékünkön is. Most mellőzzük a horvát tengerpart bulifesztiváljait, amelyek tényleg egymást érik, az elektronikus zene kedvelőinek mindegyiket nyugodt szívvel ajánljuk, hiszen a fellépők minősége és a színvonal (bár ezzel együtt egy bérletek ára is) változatlanul magas.


# Colours Of Ostrava

Időpont: július 14-17.

Helyszín: Ostrava, Csehország

Jegyár: 96 euró (kb. 21.500 Ft) + kemping 250 koronától, napijegyek 53 és 57 euróért

Évről-évre növekvő, idénre már szinte kizárólagosan zenei fesztivállá formálódó rendezvény. A hosszú és meglehetősen eklektikus névsor tartogat meglepetéseket (főleg világzene és jazz terén), de ha csak az ismert nevekre szorítkozunk is, kijön egy nagyon erős négynapos program. A kurrens húzónevektől (Tame Impala, M83, ANOHNI, Of Monsters and Men) a legendás zenekarokon át (Underworld, Slowdive) a kevésbé ismert, de befutásra ítélt előadókig (Kiasmos, Susanne Sundfør, Cloud Boat) számtalan jobbnál-jobb fellépőt jelentettek be. És mindez még tényleg csak a legjava, a többiekért (pl. Actress, Rone, Mbongwana Star, Blick Bassy) érdemes böngészni a honlapot.

https://recorder.blog.hu/2016/07/07/nyaralas_kulfoldi_koncerteken_fesztivalok_a_kozelben_5_colours_of_ostrava
Nyaralás külföldi koncerteken – Fesztiválok a közelben (5: Colours Of Ostrava)
süti beállítások módosítása