A NAGY-SZÍN-PAD! tehetségmutató mai elődöntőse: a Szabó Benedek és a Galaxisok

2016.05.03. 09:00, wordrecorder

nsz_szabo_benedek_es_a_galaxisok_1.jpg

(X) Idén 12 előadó kap lehetőséget, hogy bizonyítsa NAGY-SZÍN-PAD!-érettségét. A versenyzők április 23-tól 12 napon át az Akvárium Klubban koncerteznek, a döntőnek ugyancsak az év klubja ad otthont, május 15-én. A mai elődöntőben: a Szabó Benedek és a Galaxisok.

A bajai Szabó Benedek első szólólemeze 2013-ban jelent meg Kapuzárási Piknik címmel, a magyar dalszerző-énekesi hagyományokat és a tengerentúli indie-folkot egyszerre idéző, szinte a végletekig személyes témájú számokkal.

A folytatás két évvel később, immár Szabó Benedek és a Galaxisok néven érkezett: a témájában hasonló, hangulatában viszont valamivel felszabadultabb A legszebb éveink (többek közt a Teljesség felé generációs himnuszának és a hozzá készült emlékezetes videónak köszönhetően) túlszárnyalta, és végérvényesen feltette a zenekart Magyarország zenei térképére, miközben a lemez dalai egyszerre lettek koncertkedvencek, házibulik, éjszakai buszozások, részeg hazasétálások és magányos éjszakák elengedhetetlen kellékei.

Koncertjeik látogatottsága, valamint a számaik szövegét egyre hangosabban éneklő közönség pedig azt bizonyítja, hogy már nem csak a budapesti huszonévesek érzik sajátjuknak a zenekart.

https://recorder.blog.hu/2016/05/03/a_nagy-szin-pad_tehetsegmutato_mai_elodontose_a_szabo_benedek_es_a_galaxisok
A NAGY-SZÍN-PAD! tehetségmutató mai elődöntőse: a Szabó Benedek és a Galaxisok
süti beállítások módosítása