Október 27-én The Cure Budapesten - Miért nem érdemes kihagyni?

2016.04.28. 16:00, subrecorder

the_cure_kisebb.jpg

A világ arénáiba nyolc, magyarországi csarnokba pedig nem kevesebb, mint huszonhét év után tér vissza koncertezni Robert Smith legendás zenekara, a The Cure.

The Cure

Helyszín: Budapest Aréna

Időpont: 2016. október 27.

Belépő: 10900 - 24900 Ft

Facebook-esemény

Akkora turnéra indul idén Robert Smith vezetésével a The Cure (a rengeteg észak-amerikai dátum mellett Európában is harminc állomáson lépnek fel), hogy annak már-már búcsúzásszaga van. Persze reméljük, hogy ilyenről szó sincs, ugyanakkor ha már tényleg ez lesz a 80-as évek kultikus zenekarának utolsó sorozata, annál nagyobb az öröm, hogy október 27-én Magyarországot is célba veszik. Az utóbbi időszakban inkább csak nagy fesztiválokon adtak elő egy-két szettet (2002-ben a Szigeten, 2005-ben a SZIN-en is), de azért azt tudjuk, hogy az ő igazi otthonuk az arénákban van - ha csak egyszer nyílik alkalmad Cure-koncertre menni, akkor aztán ide valóban érdemes.

Az előbb a 80-as éveket emlegettük, nem véletlenül, hiszen hiába jelent meg a zenekar első lemeze 1979-ben, és adtak ki jó albumokat a következő évtizedet követően is, azért Robert Smith csapatának mégis ez volt az igazi fénykora. Ekkor megjelent 7 kiadványukban nemhogy kivetnivalót nem találhat senki, de van köztük több olyan is (Pornography, The Head On The Door, Kiss Me Kiss Me Kiss Me, Disintegration), amely méltán kerül be rendszeresen a minden idők legjobb lemezeit soroló listákra a mai napig. És akkor a dalokról nem is beszéltünk, a Disintegration megrázó egysége mellett azért bőven írtak olyan generációs himnuszokat is, mint a Just Like Heaven, vagy a Friday I'm In Love.

A felállás legújabb tagja a David Bowie gitárosaként ismertté vált Reeves Gabrels, rajta kívül viszont csak olyanok lépnek majd fel Smith mellett, akik már minimum a 90-es évek közepe óta ott vannak vele. A teljes turnén, így a budapesti állomáson is a skót The Twilight Sad lesz az előzenekar: jellegzetes melankóliájukért érdemes lesz majd korán érkezni. Emeljük ki tehát még egyszer: 1989 után 2016 őszén újra arénakoncertet ad Budapesten a poptörténelem egyik legfontosabb zenekara, a The Cure, alább pedig megmutatjuk a legutóbbi, Kisstadion-fellépés setlistjét, egy kényelmes lejátszási listába pakolva.


Ezt játszották 27 éve Magyarországon:

https://recorder.blog.hu/2016/04/28/oktober_27-en_the_cure_budapesten
Október 27-én The Cure Budapesten - Miért nem érdemes kihagyni?
süti beállítások módosítása