Dalpremier! Hippikiller & PollyFlow: Wasteland

2016.03.18. 10:15, rerecorder

hippikiller_and_pollyflow_wasteland_press_photo_nagyilles_szilard_2016.jpg

Bihari Balázs zenész-újságíró Hippikiller nevű, 2003-ban induló zenekara - némi, 2010-es évek eleji szünet után - 2013 óta ismét aktív, olyannyira, hogy 2014-ben el is készült a 2006-os debütáló lemez folytatása, a stílusosan kazettán is megjelent Mixtape From The Striped Room. PollyFlow, azaz Polnauer Flóra - aki egy Budapest-Berlin-Párizs-New York között ingázó zsidó kántornő is - számos hazai formáció énekeseként, rappereként ismert, és 2015-ben kezdett dolgozni az Anima Sound System és a Hippikiller vezetőivel, azaz Prieger Zsolttal és Bihari Balázzsal egy szólóanyagon. A készülő PollyFlow EP-t vezette fel a Berghain-Terézváros tengelyen mozgó Lola Lola című dal, amelyet néhány rádió el is kezdett játszani. A Hippikiller-PollyFlow team most ismét küldött egy helyzetjelentést: ez itt a Wasteland!

wasteland_album_1500.jpgPollyFlow és a Hippikiller pár hete már látható volt együtt a David Bowie-emlékkoncerten, az A38-on, ahol a The Man Who Sold The Worldöt adták elő, Bihari Balázs mesél a közös múltról: „hat éve nem voltunk együtt színpadon, utoljára szerintem egy Planet 55-Hippikiller-Hollywoodoo-koncerten játszottunk, majd megcsináltuk a Flaszter Maszter-klipet Buppának, utána Flóra elköltözött Berlinbe. Ez a bowie-s felállás akár az idei ősz PollyFlow-koncertjeinek az alapfelállása is lehet. Mogyorósi János/Mogyi barátom és szerzőtársam kezeli az elektronikát és a Hippikiller-társalapító Mezei Andris basszusgitározik, ők egyébként a PollyFlow EP több számában is közreműködnek szerzőként, zenészként egyaránt.

A mostani szám viszont egyszerre mutat új színt a készülő PollyFlow EP-ből és vezeti fel a következő Hippikiller-albumot, amiről Bihari szintén elárult részleteket: „azt a Hippikiller-soundot szerettem volna visszahallani, ami akár 1992-ben is hasonlóan szólt volna – dobgép, előre tolt basszus, clean gitár és Fender Twin Reverb, szinti, sok vokál –, persze 2016-os körülmények között. A Wasteland a hamarosan elkészülő Hippikiller-album nyitódala lesz, amely nem szimplán dalok egymásutániságát jelenti majd, lesz benne egy csavar, de mivel éppen ezen dolgozunk, többet nem is mondanék róla. Viszont a PollyFlow-EP még áprilisban megjelenik és a Wasteland hallható lesz azon is. Érdekes párhuzamosan dolgozni két lemezen, sőt MC Fedora EP-jére is készülök egy számmal – ennek a logisztikája, mondjuk azt, nem egyszerű.”


és akkor a közös dal, a Wasteland (iTunes-on is megvásárolható és Spotify-on is hallgatható)

YouTube-on is: 


nyitókép:
Nagyillés Szilárd

Hippikiller Facebook-oldal
PollyFlow Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/03/18/dalpremier_hippikiller_pollyflow_wasteland
Dalpremier! Hippikiller & PollyFlow: Wasteland
süti beállítások módosítása