A bécsi metálsziget – Rock in Vienna

2016.02.26. 16:05, subrecorder

151021-1505-rockinvien-apa-bilderdienst-05_06_15-abd0106-vollbild-wide.jpg

(X) Erősen kezdődik idén az osztrák fesztiválszezon a Rock in Viennával június elején, főleg azoknak, akik keményzenére kelnek és fekszenek. Nézzük meg közelebbről, kik azok, akik ezen a három napon szívesen lezúznák az arcod.

A Rock in Viennát azon a Donauinselen rendezik, amely végigkíséri a Duna osztrák fővárost átszelő szakaszát. Az igen hosszú (mintegy 21 kilométer), de viszonylag keskeny (maximum 200 méter) mesterséges sziget miatt már eleve adott a különleges hangulat, azok pedig, akik a metálzenéért vannak oda, ne is nézelődjenek tovább, itt június 3. és 5. között biztosan megtalálják a számításukat.

Az első nap fő fellépője a német indusztriál nagyágyú, a Rammstein, akik ugyan 2009 óta nem adtak ki rendes nagylemezt, nem véletlen, hogy így is folyamatosan turnéznak, ők élőben mutatják ki igazán a foguk fehérjét. Ha még nem láttad őket, pont itt az ideje, ha pedig már igen, akkor tudod, hogy miért éri meg még egyszer. Lesz még rajtuk kívül ős-thrash a Slayertől és az Anthraxtól és szimfonikus metál az Apocalypticától is.

A második napon nem kisebb személyiség lép majd színpadra főműsoridőben, mint Iggy Pop, akinek ekkorra már megjelenik friss szólólemeze, a Josh Homme-val közösen felvett, egyelőre igen ígéretesnek tűnő Post Pop Depression. A legendától emellett természetesen lehet számítani a berlini korszaktól elkezdve a Stooges-ig mindenre, na meg ha csak a Happy Birthday-t énekelné másfél órán keresztül, őt akkor is megérné látni élőben. Ha csak napijegyben gondolkoznál, akkor a skót Biffy Clyro epikus gitárzenéjét, a svéd Graveyard hardrockját és a Mando Diaót tudjuk még felhozni érvként június 4. mellett.

Erős kezdés és erős folytatás után pedig természetesen a zárás is erős lesz, utolsó napi headlinerként az elpusztíthatatlan Iron Maident hívták el a szervezők. A tavalyi Book Of Souls dupla nagylemez egy ennyi ideje pályán lévő csapattól meglepően jóra sikeredett, de azért valljuk be: úgyis mindenki elfelejt majd mindent, mikor megszólal a Trooper! A legkeményebb zúzást az egész eseményen a Kreatortól várjuk, de kiemelnénk még nagy kedvencként a francia Gojirát is, akik idén tavasszal végre új albummal is visszatérnek. Ezen a napon lép még fel a Nightwish, a Ghost és a Powerwolf is.

A Rock in Viennára ráadásul nem csak napijegyet és bérletet válthatsz, hanem ha két egymás utáni nap koncertjei tetszenek meg, akkor kedvezményes áron ilyet is lehet vásárolni. A szervezők pedig még további fellépőket is ígérnek a jelenlegiek mellé. Ha még nem lennél biztos a dolgodban, kíváncsian várjuk, kivel erősítenek még be!

Rock in Vienna hivatalos oldala
az idei eseményre itt lehet jegyet venni: http://www.rockinvienna.at/tickets
a Rock in Vienna Facebook-oldala
és az idei fesztivál Facebook-eseményoldala


Valentin napi spot a fesztiválról:


Iggy Pop új szólódala, a Gardenia:


dal az Iron Maiden tavalyi lemezéről:

https://recorder.blog.hu/2016/02/26/a_becsi_metalsziget_rock_in_vienna
A bécsi metálsziget – Rock in Vienna
süti beállítások módosítása