Így látják a Kraftwerket elsős német kisiskolások

2015.10.30. 09:00, subrecorder

kraftwerk_5.jpg

Olyan cuki videót rakott ki Facebook-oldalára a volt Kraftwerk-tag Karl Bartos, hogy rögtön mindenki a mindennapos énekóra támogatója lesz: egy mainzi általános iskola elsősei tanáruk segítségével gondolták újra a német pionírok Die Roboter című számát.

Hogy kinek mi maradt meg az általános és középiskolai énekórákból az változó, de legtöbbeknek valószínűleg a Hej Jancsika, Jancsikán és valami távoli, talán nem is létező citeratudáson kívül semmi. Kár, mert amúgy "hazánk zenei öröksége" nem áll meg ezeknél és a XVIII. századnál, ha pedig erre egyesek úgy rájönnének, mint a mainzi Lemmchen Grundschule általános iskola énektanára, Lars Reimers, akkor még talán értelme is lenne a mindennapos énekórának.


ÍGY GONDOLKODNAK MAGYAR ZENÉSZEK A KRAFTWERKRŐL.

Reimers kis diákjaival a Kraftwerk 1978-as Die Roboter című klasszikusát dolgozta fel, az eredmény pedig csak pont annyira rossz, mint egy átlagos elsős színdarab, vagy kórusfellépés, tehát erősen veri a cukiságplafont. Az előadásról készült videót pedig Karl Bartos, a Kraftwerk fénykorának maghatározó tagja osztotta meg Facebook-oldalán, szóval még 15 perc hírnevet is szerzett a gyerekeknek. "Én is örültem volna, ha az én időmben ilyen zeneoktatás lett volna!" - írta Bartos a YouTube-videó alá. Kötelező kontent!


Kraftwerk, kisrobotokkal:


és az eredeti:

https://recorder.blog.hu/2015/10/30/igy_latjak_a_kraftwerket_elsos_nemet_kisiskolasok
Így látják a Kraftwerket elsős német kisiskolások
süti beállítások módosítása