DāM-FunK tovább folytatja a funkzene megmentését

2015.06.24. 15:40, subrecorder

dam-funk-grungecake-thumbnail.png

Nem csak Peaches, hanem a Los Angeles-i DāM-FunK is hat év után tér vissza idén szeptemberben új stúdiólemezzel, azaz egy újabb kiadós adag retromodern funkkal. 

Mikor 2009-ben megjelent Damon Riddick, vagyis DāM-FunK első rendes albuma, a Toeachizown, a monumentális, több mint két órás lemez sikere megmutatta, hogy igenis van kereslet a funkzenére, csak éppen a modern hősök hiányoznak a műfaj újra népszerűvé válásához. Később aztán az éppen kapuzárási pánikos Snoop Dogg talált rá a producerre, és a borzalmas reggae-lemezéhez képest kettejük kollaborációja, a 7 Days Of Funk című anyag igen szórakoztatóra sikerült, igaz, szerint ez 90%-ban DāM-FunKnak volt köszönhető.

Itt volt már az ideje, hogy Riddick beváltsa a 2009-es lemeze óta fokozott mértékben hozzá fűzött reményeket, de minden bizonnyal nem a hatalmas nyomás miatt várt hat évet második hivatalos stúdiólemezével. A mondás is úgy tartja, hogy jó funkhoz idő kell, ő pedig a saját számai mellett mások projektjein is dolgozott, ráadásul a hosszú várakozásért cserébe ezúttal sem fukarkodik a hallgatnivalóval: a szeptember 4-én megjelenő Invite The Light című lemezen nem kevesebb, mint 20 dal kap helyet. Az albumon ráadásul egy seregnyi menő előadó is vendégszerepel, így Ariel Pink, Q-Tip, Kid SisterNite Jewel, a pályáját a Shalamar diszkófunk zenekarban kezdő énekesnő, a nyolcvanas években sikeres Jody Watley és persze Snoop Dogg, elsőként mégis egy olyan dalt osztott meg a producer, ami csak a sajátja - ez a We Continue című laza dzsemmelés, ami a lemezt felvezető programbeszédnek is beillik, Az Invite The Lightot egyébként "nagy vonalakban önéletrajzi konceptalbumnak" nevezi, az anyag minden bizonnyal nem csak a hosszúsága miatt lesz epikus mű. Lejjebb megmutatjuk a borítót és a terjedelmes számlistát is.


DāM-FunK a We Continue-val folytatja:


az Invite The Light számlistája:

01 Junie's Transmission [ft. Junie Morrison]
02 We Continue
03 Somewhere, Someday
04 I'm Just Tryna' Survive (In The Big City) [ft. Q-Tip]
05 Survelliance Escape
06 Floating On Air
07 HowUGonFu*kAroundAndChooseABusta'?
08 The Hunt & Murder of Lucifer
09 It Didn't Have To End This Way
10 Missing U
11 Acting [ft. Ariel Pink]
12 O.B.E.
13 Glyde 2nyte [ft. Leon Sylvers III & IV]
14 Just Ease Your Mind From All Negativity [ft. Snoop Dogg]
15 Virtuous Progression [ft. JimiJames, Kid Sister, Nite Jewel, Novena Carmel & Jody Watley]
16 Scatin' (Toward The Light)
17 Junie's Re-Transmission [ft. Junie Morrison]
18 I'm Just Tryna' Survive (In The Big City) Party Version [ft. Q-Tip]
19 'Kaint Let 'Em Change Me
20 The Acceptance


és a borítója:

620dam-funk_artwork.jpg

Címkék: dam-funk
https://recorder.blog.hu/2015/06/24/d_m-funk_tovabb_folytatja_a_funkzene_megmenteset
DāM-FunK tovább folytatja a funkzene megmentését
süti beállítások módosítása