Ezer rajongójával vette fel új videóját a Mew

2015.06.12. 11:39, subrecorder

mew.jpg

Hat év után idén tavasszal tért vissza új anyaggal a Mew. A dán kultzenekarnak mindig is különleges kapcsolata volt a rajongóival, és ez úgy tűnik, fél évtizednyi csend után sem változott meg: a The Night Believer című dalukhoz készült videóban ezer fannal tűnnek fel.

A Mew kezdettől az a zenekar, amely valahol a nagy befutás szélén egyensúlyoz, egyszer-egyszer átdőlve a mainstream sikereket hozó oldalra, de általában ugyanolyan gyorsan el is tűnve onnan A Jonas Bjerre által vezetett négyes ugyan a a 90-es évek közepe óta mindössze hat lemezt adott ki, rajongóik a kezdetektől máig kitartottak mellettük, még ha az idei +- című albumra az eddigi legtöbbet, hat évet is kellett várniuk. Megérte a türelem, ékes darabja lett ugyanis a Mew diszkográfiájának; telített, egy pillanatra sem unalmas lemez, amely a még ennyi év után is furcsán hangzó, ilyen szinten kevés csapat által művelt progresszív-indie kategóriába sorolható be.

Az albumról eddig két kislemezes dalhoz készült videó, a választás pedig jól sikerült, mind a Satellites, mind a Water Slides a +- legjobbjai közt van, és ezek mellett még több figyelemre méltó felvétel akad rajta (például a Bloc Party gitárosával felvett My Complications), ezért furcsa, hogy pont az egyik legsemmilyenebb dalt, a The Night Believert választották friss single-nek. Ha a szám nem is, a William Reynish által rendezett klip viszont mindenképpen figyelemre méltó: a világ 65 országából ezer rajongó küldött be rövid videóüzeneteket, amelyeket úgy vágtak össze, mintha együtt énekelnék a dalt a zenekarral. A Mew így nyilatkozott a projektről: "Valami igazán különlegeset és egyedit szerettünk volna alkotni közösen a rajongóinkkal. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ennyien küldtek felvételeket, hogy az emberek ilyen bátran belevetették magukat egy ilyen furcsa kísérletbe." Van esetleg Recorder-olvasó is köztük?


A Mew új videója a The Night Believer című számhoz:


a Satellites klipje:

Címkék: mew
https://recorder.blog.hu/2015/06/12/ezer_rajongojaval_vette_fel_uj_videojat_a_mew
Ezer rajongójával vette fel új videóját a Mew
süti beállítások módosítása