Az MTV-korszak legendás videoklipjeit parodizálja a FIDLAR

2015.06.03. 17:02, subrecorder

fidlar_2.jpg

Ugyan nem a kifinomult fajtából való, viszont roppant szórakoztató a FIDLAR humora, a Los Angeles-i garázspunkok pedig most még magukon is túltettek második albumuk beharangozó kislemezének klipjében, melyben az elmúlt három évtized ikonikus videóit parodizálják.

A FIDLAR-ban nem az a jó, hogy annyira különleges zenét játszanának, vagy annyira egyediek lennének, hanem hogy tökéletesen önazonosak. Sörről, fűről, haverokról szóló dalokkal teli két évvel ezelőtti bemutatkozó garázspunk-lemezük sokakat meg is fogott, akik ugyanazt kívánták a zenétől, mint maguk a tagok: kikapcsolódni és buta poénokon röhögni párat. Hogy ezt hány lemezen keresztül lehet folytatni, az kérdéses, de a FIDLAR egyelőre tartja a saját szintjét, remek videókkal és még remekebb feldolgozásokkal (Sheryl Crow?) jöttek ki, most pedig bejelentették, hogy szeptember elején érkezik a Too című következő stúdióanyaguk a Mom + Pop Music gondozásában.

Az új album első single-jeként kiadott 40oz. On Repeat a csapat eddigi messze legpoposabb szerzeménye, ebből nagyjából következtethetünk, hogy milyen irányba viszik tovább zeneileg a projektet a tagok, de a FIDLAR-nak ez is legalább annyira (ha nem még inkább) jól áll, mint a stoner punk, egyelőre nem panaszkodhatunk tehát. Ráadásul a dalhoz készült videó is a zenekar talán legjobbja, pedig olyanokkal kellett versenyeznie, mint a várost végigpisáló részeg Nick Offermant felvonultató Cocaine. Ezúttal beálltak Mikal Cronin mellé a paródiavideók mezőnyét erősíteni, de ők nem egy, hanem rögtön tizenöt, az elmúlt évtizedekben legendássá vált klipet figuráznak ki gyors egymásutánban béna kartonpapír hátterek előtt, béna jelmezekben, de pont ettől lesz marha vicces az egész. Felvillan többek közt az Institutionalized a Suicidal Tendencies-től éppúgy, mint a Jamiroquai Virtual Insanty-je, a Wonderwall, a Black Hole Sun, a ...Baby One More Time, nehéz is lenne kiemelni, melyik a legjobb, mindenki másikon fog hangosan felröhögni. Na jó, azért az életunt Weezer és a semmibe bámuló Billie Joe Armstrong verhetetlen! A videó után puskának ott a megidézett klipek listája.


A parodizált klipek megjelenési sorrendben:

Sugar Ray - "Fly"
Suicidal Tendencies – "Institutionalized"
Missy Elliott – "The Rain (Supa Dupa Fly)"
Devo – "Jocko Homo"
Weezer – "Undone - The Sweater Song"
Eminem – "The Real Slim Shady"
The Beastie Boys – "(You Gotta) Fight For Your Right (To Party!)"
Jamiroquai – "Virtual Insanity"
The Hives – "Walk Idiot Walk"
Oasis – "Wonderwall"
Soundgarden – "Black Hole Sun"
Korn – "Freak On A Leash"
Britney Spears – "…Baby One More Time"
George Michael – "Faith"
Green Day – "Good Riddance (Time Of Your Life)"

Címkék: fidlar FIDLAR
https://recorder.blog.hu/2015/06/03/az_mtv-korszak_legendas_videoklipjeit_parodizalja_a_fidlar
Az MTV-korszak legendás videoklipjeit parodizálja a FIDLAR
süti beállítások módosítása