18+ A Rammstein énekese félelmeteset disznólkodik új klipjében

2015.05.30. 19:10, subrecorder

lindemann.jpg

A Rammstein nem tartozik a legtermékenyebb zenekarok közé, különösen nem a 2000-es évek közepe óta, ezért is gerjedt nagy felhajtás a frontember Till Lindemann első (félig) szólólemezének megjelenése körül. No meg persze azért, mert Lindemann elég őrült és emellett szórakoztató figura, ez a két tulajdonságát pedig a maximumra csavarta az első kislemezdal videójában.

Legutóbb 2009-ben hallhattunk Rammstein-lemezt (Liebe ist für alle da), de sajnos ez is inkább a botrányok, semmint a zene miatt lett emlékezetes - az Ich tu dir weh című dalt a szadomazo témája miatt nem játszották, a Pussy pornóklipjét pedig naná, hogy letiltották (és így persze sokan megnézték olyanok is, akik nem ismerik a zenekart). A németek azóta mindössze egy best of válogatást adtak ki, rajta egy új dallal (Mein Land), illetve 10 év után megvolt a zenekar első rendes amerikai turnéja is. Hogy az utóbbi év legnagyobb velük kapcsolatos híre az volt, hogy a híresen streamingellenes csapat diszkográfiája felkerült a Spotify-ra, mindent elmond a mai napig az eredeti felállással játszó Rammstein koncertezésen kívüli aktivitásáról - bár állítólag idén már "elkezdtek gondolkodni" egy új lemez elkészítésén.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a tagok nem ügyködnének különböző mellékprojekteken, nemrég például az énekes és frontember Till Lindemann jelentette be, hogy Lindemann néven duót alapított Peter Tägtgren svéd zenész-producerrel (Pain, Hypocrisy). Teljes egészében angol nyelvű debütáló lemezük június közepén érkezik, az első single és annak videója pedig máris megnézhető. A Praise Abort mind zeneileg, mind képi világában (rendező: Zoran Bihac) a Rammsteint idézi és a szöveg is tipikusan lindemannos, vagyis egyszerre felháborító és ironikus. Az első sor rögtön az, hogy "I like to fuck", a refrénben pedig az énekes mindazokat a dolgokat sorolja, amiket utál, például a feleségét, a gyerekeit, meg ha már itt tartunk, akkor saját magát is. A videóban pedig van minden, amit el lehet képzelni, a kismalacokat szoptató nőtől kezdve a balerina kivégzőosztagon át a maszturbációig, és ugyan nem annyira hardcore tartalom, mint mondjuk a Pussy klipje, kiskorúaknak azért ezt sem ajánlanánk. A Skills In Pills című Lindemann-lemez június 22-én jelenik meg, és olyan című dalok lesznek még rajta, mint Golden Shower és Ladyboy, szóval nem egy könnyed teazsúr aláfestő zenéjét kapjuk majd. Vagy kinek mi.


Till Lindemann és Peter Tägtgren közös projektjének bemutatkozó kislemeze és groteszk disznólkodós klipje:

https://recorder.blog.hu/2015/05/30/18_a_rammstein_enekese_felelmeteset_disznolkodik_uj_klipjeben
18+ A Rammstein énekese félelmeteset disznólkodik új klipjében
süti beállítások módosítása