Klassz dal, fifikás promóció - itt a Bermuda legújabb kártyatrükkje

2015.05.07. 13:48, rerecorder

02_14.jpg

A Bermuda a 2012-es bemutatkozása óta tartja magát az induláskor itthon még úttörőnek számító - azóta sokaknál bevett gyakorlatként kezelt - albumok és EP-k helyett nagyjából félévenkénti dal- és klipmegjelenések módszerénél és legfrissebb szerzeményük, a hetvenes évek funkos, soulos világát megidéző Szólj ha indulunk az eddigi legötletesebb promócióval jelent meg.

bermuda_2015_bandphoto.jpgA leginkább a francia Phoenix és Jamaica zenekarok világával rokon Bermuda-slágerek az itthon annyira ritka, szuper, laza, "organikus-elektrós" popszámok kategóriájába tartoznak, hogy már ezzel kiemelt figyelmet érdemel Mórocz Tamás énekes-gitáros-basszusgitáros és Urbán Dániel basszusgitáros-gitáros-énekes illetve Török Máté dobos triója (producer: Dózsa Tamás aka KurioUSs), de a klipekre, megjelenésre amúgy is figyelő zenekar most csavart még egyet a promóción és a nyolcvanas-kilencvenes évek autós kártyáit, valamint a kilencvenes-kétezres évek akció/harckártyáit emelte be a szokásos képletbe - különleges módon. Ismert és kevésbé ismert hazai hírességek, énekesek-zenészek, filmesek, modellek, politikai közszereplők, ismert orvosok, fesztiválszervezők, médiaszemélyiségek (bennfentességként újságírók), sőt Pest és Buda is szerepelnek a lapokon, amiken természetesen a műfajnak megfelelően különböző képességek és tulajdonságok erősségi fokozata is látható az arcképek alatt. A kártyák a dalhoz tartozó klipben is nagy szerepet kapnak, a Bermuda London című slágerének videójából már ismerős Murphy és Dénes ezekkel játszik - és persze szórakoztató nézni, hogy az egyes párokból melyik lap számít az erősebbnek.

A Bermuda a 2012-es Monte Carlo, Ugyanúgy, Minden valódi, a 2013-as London, a 2014-es A délután az új éjszaka és Berlin című dalai után hetedikként egy leginkább a hetvenes évek hazai soulos popzenéit (Bergendy, Generál) felelevenítő szerzeménnyel jelentkezett, amely amúgy annyira nem is távoli rokona a Bermuda által koncerteken is megidézett Bérczesi Róbert-féle Blablának sem. A dalról azt mondja a zenekar, hogy "szövegében egyszerűen csak a „régen minden jobb volt” megfáradt és unalmas mondását próbálja cáfolni. Régen is minden jó volt, és tulajdonképp ma is tök jó minden. De hát ez csak egy POP dal." A dalról és a Bermudáról hamarosan még sokkal több is kiderül majd a Recorder következő számában olvasható interjúban.

az viszont 3 perc 30 másodperc után kiderül, hogy a Bermuda szerint ki érdemli meg, hogy a mindent vivő kártyán szerepelhessen, itt, a Szólj ha indulunk klipjének végén: 


Itt pedig egy galériában néhány a fenti kártyapárokból: 


és a dal SoundCloudon is: 


Bermuda-Facebook

Címkék: video klip bermuda
https://recorder.blog.hu/2015/05/07/klassz_dal_fifikas_promocio_itt_a_bermuda_legujabb_kartyatrukkje
Klassz dal, fifikás promóció - itt a Bermuda legújabb kártyatrükkje
süti beállítások módosítása