Klippremier! Erik Sumo & The Fox-Fairies: Out She Comes Up She Goes

2015.04.08. 11:00, rerecorder

liza_4.jpg

Február második felében kezdték vetíteni a Liza, a rókatündér című remek, Ujj Mészáros Károly-alkotást a mozik és másfél hónap alatt már közel kilencven ezren látták - nem kérdés, hogy eléri a bűvös 100 ezres határt, amit annál is inkább megérdemel, mert igen kitűnő és eredeti a zenéje is. A film első klipdala, a szintén a Recorderen debütált Dance Dance Have A Good Time után itt a Tövisházi Ambrus által (Erik Sumo & The Fox-Fairies néven) jegyzett hatvanas évekbeli japán proto-rock, beat- és popslágerekre emlékeztető szerzemények közül az ábrándos Out She Comes Up She Goes - amihez természetesen a filmjelenetekből készített video is dukál "őrjítően rövid csipkeszoknyával".

liza_5.jpgA Liza, a rókatündér című film népszerűsége cseppet sem véletlen, hiszen egy nagyon szerethető alkotásról van szó: egy abszurd romantikus vígjátékról, cselekményében szövevényes nyomozással, elragadó képi világgal és játékosan sodró zenével. A film Lizáról (Balsai Móni) a csinos, de roppant szerény ápolónőről szól, aki élete szerelmét keresi, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. A japán nagykövet özvegyét ápoló Liza – a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével , arra a következtetésre jut hogy ő egy „elátkozott rókatündér”. A filmbeli slágerdalnok nyomán az alkotás zenéjét is a hatvanas évek japán beatpopja határozza meg, a kor- és hangzáshű dalokat Tövisházi Ambrus szerezte és nagyrészt énekli is. 

Ez az Out She Comes Up She Goes című mostani filmes klipdal Liza szerelmes száma (Forever (My Love)) mellett a film leginkább ábrándos, ringatózó csípőket megelevenítő szerzeménye, a szerző szívéhez is nagyon közel áll: "ezt a számot szeretem legjobban  a filmzenéből, természetesen az örök szerelemről szól ez is, és szerepel benne az "EBURIDÉJ SZANSÁJN" sor, mert a V helyett B-t mondanak a japánok" - meséli Tövisházi Ambrus. Valamint azt a jó hírt is hozzáteszi, hogy hamarosan a teljes filmzene megjelenik hivatalosan: "A Liza, a Rókatündér filmzenéje, rajta az én zenéimmel, a finn western számmal és Csengery Dániel zenéivel meg fog jelenni nemsokára digitális kiadványként a film forgalmazóinak, a Filmteamnek a gondozásában."

Liza, a rókatündér Facebook-oldala

és akkor a Liza virágba borulását és őrjítően rövid csipkeszoknyájának történetét elmesélő friss klip, Out She Comes Up She Goes:


a film előzetese: 


a Liza, a rókatündér filmzenéje az Erik Sumo & The Fox-Fairies, azaz Tövisházi Ambrus előadásában: 


ez pedig az előző klipes dal, a Dance Dance Have A Good Time Sero Muki remixe - ráadásul karaoke verzióban: 

https://recorder.blog.hu/2015/04/08/klippremier_erik_sumo_the_fox-fairies_out_she_comes_up_she_goes
Klippremier! Erik Sumo & The Fox-Fairies: Out She Comes Up She Goes
süti beállítások módosítása