Klippremier! Cante Diem: Stammer (30Y-feldolgozás)

2015.02.16. 18:00, rerecorder

stammerkep.jpg

Ha a 30Y angolul nyomja a 2000-es évek közepén brit székhellyel, vajon lekeverhetett volna egy huncut pofont a Franz Ferdinandnak? Ezt már soha nem tudjuk meg, de mostantól legalább az elképzelhető, hogy mindez hogyan szólt volna, a Cante Diem ugyanis feldolgozta a Dadog című 30Y-slágert Stammer címmel. Klippremier!

A Cante Diemről akkor írtunk, amikor 2012-ben a Subways előzenekaraként játszottak az A38-on, ami azért is volt stílusos, mert mindkét zenekarnak azonos a felállása, a dobos és a gitáros faszik mellett egy basszusgitáros csaj képezi a triót. A 2009 óta koncertező, klasszik indie-rock felállású formáció fő hatásai között a Vines-t, a White Stripest és a Subwayst említi, eddig három EP-t adtak ki, a legutóbbi, a Summer Girl 2014 nyarán jelent meg. A Cante Diem jelenleg bemutatkozó nagylemezén dolgozik, terveik szerint - bár céldátumot nem tűztek ki maguknak - még idén év vége felé meg is jelenhet.

És hogy, hogyan jött a 30Y-feldolgozás ötlete, meséljen erről Juhos Gábor, a zenekar frontembere: „Tavaly az őszi szezont a 30Y-nal turnéztuk végig, a sok koncert pedig jóbarátokká kovácsolta a két zenekart. Nem csak a tagokat szerettük meg nagyon, hanem a zenéjüket is, pedig mi ezelőtt nem igen hallgattunk ilyen zenét. Egy koncertjükön annyira megtetszett egy szám, hogy bevillant egy gondolat erejéig, milyen érdekesen szólna ez a szám angol nyelven, brit rock "ruhába" öltöztetve, hiszen témáját és lendületét nézve egyáltalán nem áll messze az olyan angol alternatív rock zenéktől, mint amiken felnőttünk Bencével. A koncert után leültünk Zolival beszélgetni és elmeséltük neki a dolgot. Amire emlékszem, hogy sok pohár bor fogyott el, majd végül Zoli azt mondta "Csináljuk meg!". Megcsináltuk, ez lett a végeredmény, a közös koncertezések pedig idén is folytatódnak!”


A 30Y-NAL TAVALY ŐSSZEL KÉSZÍTETTÜNK NAGYINTERJÚT - ÁTALAKULÁSRÓL, MEGÚJULT ENERGIÁKRÓL.


és akkor a Stammer koncertklipje:


a Cante Diem legutóbbi saját dalos klipje, a Silver Doe című számhoz, amely már a készülő első nagylemez világát idézi: 

https://recorder.blog.hu/2015/02/16/klippremier_cante_diem_stammer
Klippremier! Cante Diem: Stammer (30Y-feldolgozás)
süti beállítások módosítása