A PlayStation-ön is átveszi a hatalmat a Spotify

2015.02.02. 12:51, BizRecorder

spotify_playstation.jpg

A Sony a pár hete a CES-en, Las Vegasban bemutatott új, high-end Walkman-be már nem integrálta saját streamingszolgáltatását, ami jelzett valamit - méghozzá azt, hogy a japán cég inkább társul a Spotify-jal, és így indítja útjára a PlayStation Music-ot.

A Sony azon óriásvállalatok közé tartozik, melyek nagyon szeretnének sikeresek lenni az az újfajta szórakoztatóipari ökoszisztémákban, de valahogy sehogy sem sikerül nekik. A cég idestova négy éve van jelen a digitális zenei piacon, lényegében mindenfajta komolyabb eredmény nélkül. A 19 országban elérhető SONY Music Unlimited nem tudott érdemi sikereket elérni, és így szép lassan eltűnt a streamingpiac süllyesztőjében.

A ZENELETÖLTÉS VISZONT ÚJRA BEJÖN A SONYNAK, HI-RES MINŐSÉGBEN.

Ha a saját lábán képtelen volt megállni, mentő megoldásként maradt a mankó, és ebben is biztosra mentek: a Spotify-t választották partnernek. A PlayStation Music néven márciusban induló streamingszolgáltatás 41 országban lesz majd elérhető PlayStation konzolokon, Xperia tabletetken és okostelefonokon, valamint az év későbbi részében feltételezhetően televíziókon is. A PlayStation Music teljes mértékben a svéd cég megoldását másolja, azaz elérhető lesz az ingyenes, hirdetések által szponzorált láb, a prémium láb, illetve a teljes Spotify zenei adatbázis (mind a 30 millió dal és másfél milliárd playlist), sőt arra is lehetősége lesz a konzol tulajdonosoknak, hogy játék közben hallgassanak zenét.

A még élő Sony Music Unlimited előfizetések automatikusan átkonvertálódnak az új szolgáltatásba, ahol minden előfizető 30 napos ingyen elérést kap az indulástól kezdve, továbbá a PlayStation-regisztrációval rendelkező felhasználók az ott megadott fizetési adataik segítségével fizethetnek majd elő az új szolgáltatásra. A már jelenleg is élő Spotify-előfizetéssel rendelkező PlayStation-tulajdonosok márciustól kezdve a Sony eszközein is beléphetnek majd a szolgáltatásba.

Az együttműködés minden tekintetben win-win helyzetnek tűnik, azonban meglepően sok nyitott kérdés van még, például nem tudni, milyen formában jelenik meg majd a két márka, ahogy azt sem, mi lesz a Sony legfőbb piacának számító Japánnal. Az ugyanakkor biztosnak tűnik, hogy a Spotify újabb, fontos platformon jelenik meg, ami a nehéznek ígérkező 2015-ös év elején igen jó hír a svéd cégnek.


Pléh Dániel

https://recorder.blog.hu/2015/02/02/a_playstation-on_is_atveszi_a_hatalmat_a_spotify
A PlayStation-ön is átveszi a hatalmat a Spotify
süti beállítások módosítása