Szabad a rablás Fine Cut Bodies ingyenzenei kincsesládájából

2014.09.08. 15:00, Frontrecorder

fcb.jpg

Idén tizenöt éve, hogy Fine Cut Bodies, hazánk egyik legelismertebb, külföldön is bejáratott névnek számító elektronikus zenei producere a pályán van. A jubileumra meglepte magát egy hivatalos weboldallal, de megajándékozott bennünket is: vadonatúj honlapjáról egy nagy köteg trekkje szabadon letölthető. 

Fine Cut Bodies (Fodor Attila, vagy ahogy sokan ismerik: Kevin) 1999-ben kezdett zeneírással foglalkozni, azóta több tucat megjelenést tudhat magáénak itthon és külföldön, a house-tól a breakbeaten át a nem táncorientált elektronikáig széles spektrumon mozogva. Szerepelt a Simian Mobile Disco és a Glitch Mob mixcédéjén, remixelte a Röyksoppot és a Fever Ray-t (erről itt írtunk), emellett rendszeresen hívják fellépni a világ minden tájára (játszott például a Burning Man fesztiválon is). Biscuit Reality néven öt éve fut közös formációja AMB-bal, a legutóbbi projektje pedig a La Petite Mort audiovizuális liveact, amely tavaly debütált. A producerkedés és dj-zés mellett foglalkozik sound designnnal és alkalmazott zeneszerzéssel, tanít az imPro Schoolban, illetve játékfejlesztőként és programozóként dolgozik, valamint 2000 óta viszi a kiadója, a Chi Recordings ügyeit.

Elképesztően sok mindent fel tud tehát mutatni, hivatalos honlapja viszont eddig még nem volt. Hogy akkor miért pont most érezte ennek a szükségét? "Pár éve azt gondoltam, hogy a közösségi háló-alapú előadói kommunikáció ki fogja váltani a klasszikus szerzői weboldalakat, de a különböző kommunikációs csatornáim annyira kezdtek szétforgácsolódni - elég hülyén nézett már ki a linklista, amit összeszedtem, amikor valakinek akartam mutatni dolgokat - , hogy kellett egy hely, ahová tudom irányítani azokat, akiket érdekelnek a munkáim. Másrészt a Facebook (egyébiránt érthető) változásai is arrafelé mutatnak, hogy nem biztos, hogy a social network oldalak a leghatékonyabb kommunikációs eszközök" - indokolja a szájt elindítását Kevin, aki programozó létére még sosem készített honlapot, úgyhogy ez jó alkalom volt rá. Az angol nyelvű finecutbodies.com-on tényleg minden fent van, ami hozzá köthető, beleértve a teljes diszkográfiáját, és mi a legnagyobb vonzerő, hogy találunk egy combos Free downloads szekciót is. Mint Kevin mondja, a zenék egy része eddig is elérhető volt itt-ott-amott, de körülbelül a fele a felkerült anyagnak eddig nem volt publikus, csak a weboldal strukturálása közben kénytelen volt az elveszett munkáit végignézni, és amiket jobbnak gondolt, azokat elérhetővé tette. "Talán a 2004-es HiPaq és a Finkkel közös Route a legkorábbi cuccok, szóval tíz év termése, de ha valaki úgy érzi, pénzt is hajlandó adni a zenékért, akkor minden hivatalos kiadványom is meghallgatható és a digitális boltokban megtalálható, szóval eléggé összeszedett 'back catalogue' lett."

íme, ez a bizonyos 2004-es "glitch funk" trekk, a HiPaq:


és egy különlegesség, Mike Oldfield klasszikus Tubular Bells-ének remixe:

 

Összesen huszonegy szám tölthető le innen, email címért cserébe. 

Fine Cut Bodies legutóbb a syndney-i egyetemre vetített installációhoz készített zenét, illetve született egy közös szám a Stereo MC's-zel, ami remélhetőleg hamarosan megjelenik - egy kis részlete hallható a Le Petite Mort bemutató videójában:




nyitókép: Janka Tamás


JÖN A 25. RECORDER MAGAZIN! JÖN AZ AUSTRA! REC025 LAUNCH PARTY SZEPTEMBER 11-ÉN. 

 

Címkék: fine cut bodies
https://recorder.blog.hu/2014/09/08/szabad_a_rablas_fine_cut_bodies_ingyenzenei_kincsesladajabol
Szabad a rablás Fine Cut Bodies ingyenzenei kincsesládájából
süti beállítások módosítása