Hallgasd meg az Interpol megjelenés előtt álló új albumát!

2014.08.27. 15:45, rerecorder

interpol_wide-cc4f2c4362dab4e91ee17224c9e8fc9ec0907836-s40-c85.jpg

Az elmúlt 15 év egyik legsajátosabb, azonnal felismerhető hangzású zenekara az Interpol éppen négy év kihagyás után - és karrierje során először triófelállásban - elkészítette ötödik stúdiólemezét, a szörfös videóval felvezetett El Pintor című album végig is hallgatható jövő heti megjelenése előtt.

Az Interpol nemcsak berobbant (Turn On The Bright Lights, 2002), de trendet is diktált a kétezres évek eleji posztpunkot felélesztő zenekarok élén, második lemezével (Antics, 2004) is súlyosat alkotott, harmadik, az eredeti hangzástól, hangszereléstől elkalandozó anyagával (Our Love To Admire, 2007) pedig legnagyobb listasikereit érte el. A baj igazán akkor kezdődött, amikor 2010-es, cím nélküli negyedik lemezének megjelentetése előtt bejelentették, hogy a négyes addigi egységet megtörte a karizmatikus-bajuszos basszusgitáros és a felvételek végeztével kilépett. Ezek után nem lehetett nem észrevenni a törést a zenében is, pedig az Interpol egy visszafogottan klasszicizált, nem rossz album lett - olyan, mintha már nem is négyesben, hanem azt is trióban rögzítették volna. Intenzív turnézás, az első lemez újrakiadása, tovább folytatott szólókalandozások (Paul Banks szólóban és a hiphoppal, többször is) következtek és nagyon komótos munka az ötödik albumon. 


DANIEL KESSLER GITÁROS-DALSZERZŐVEL A DEBÜTÁLÁS ÚJRAKIADÁSÁRÓL BESZÉLGETTÜNK.

Egy karrierben általában ez a pont, amikor végleg érdektelenné válik a történet, főleg mert a visszatérő album is átlagos-semmilyen lesz. Nem így az Interpol esetében. A negyvenperces El Pintor ugyanis határozottan erősebb, egységesebb, karizmatikusabb hanganyag, mint az előző album volt. Nagyon hangsúlyosan érződik rajta, hogy volt elképzelése a triónak a folytatásról, ami nagyon leegyszerűsítve valami olyasmi is lehetne, hogy "készítsünk el még egy (újra)bemutatkozó albumot, ami nagyjából a Turn On The Bright Lights hangulatát idézi, de mutatja, hogy azóta mennyivel tapasztaltabb szerzők lettünk." Klasszikusan rajongókielégítő kiadvány.


Az El Pintor című album az NPR oldalán hallgatható végig jövő hétfői megjelenéséig.


A zenekar turnézni fog ősszel-télen a lemezzel, hozzánk legközelebb Nyugat-Európában (Berlin, Amszterdam, Milánó, Köln) 2015 januárjában.

az El Pintor stúdiómunkálatairól szóló kis videó: 


az új lemezen is szereplő Anywhere élőben: 

https://recorder.blog.hu/2014/08/27/hallgasd_meg_az_interpol_megjelenes_elott_allo_uj_albumat
Hallgasd meg az Interpol megjelenés előtt álló új albumát!
süti beállítások módosítása