Lana Del Rey magányos menyasszonyként narancsot eszik új videójában

2014.07.31. 15:38, subrecorder

lana del rey_1.jpg

A Shades Of Cool és a West Coast után Lana Del Rey nemrég megjelent második lemezének címadó szerzeményéhez is készült videó. Az Ultraviolence képeit teljes egészében iPhone-nal vették fel, szokás szerint áthatja egy jó adag melankólia, hiába szól egy menyasszonyról, aki az oltár felé halad. 

Az Ultraviolence album meglepően jó kritikákat kapott, sokan dicsérik Del Rey bátorságát, hogy a mainstream popénekesnők nagy részével ellentétben mer elhagyatott és szomorú lenni, ráadásul még a legtöbb esetben őszintének is hat, bár arra azért két lemez és a számtalan videó után sem jöttünk rá, ki is az a Lizzy Grant pontosan. Ez a titokzatosság azonban sokaknak bejön és az új album dalait/klipjeit legalább annyian szeretik, mint a Born To Die slágereit. A címadó dal rögtön egy elég erős refrénnel rendelkezik, Grant így énekel: He hit me and it felt like a kiss, vagyis ahogy megütött, olyan volt mintha megcsókolt volna (megemlítendő, hogy 1962-ben a Crystals nevű lánycsapatnak Phil Spector írt egy számot, amelynek ez volt a címe). Az erőszak témája végig átlengi az albumot, de ilyen egyértelműen nincs szavakba öntve máshol. Melyik rádióban játszott popénekesnő vállalna be egy ilyen sort? Tegyük hozzá, hogy a lemezen van egy olyan című dal is, hogy Fucked My Way Up To The Top, amiről az énekesnő bevallotta, hogy önéletrajzi ihletésű. Szóval gondolhatunk róla bármit, Lana Del Rey nem a megszokott popsztár, de sikeréből úgy tűnik, nagy szüksége volt az embereknek egy ilyen figurára. És ha kiderül, hogy egy nagy szerep az egész, az egyáltalán nem számít. 

Az Ultraviolence videója a VICE zeneoldala, a Noisey közreműködésével készült el, a rendezője Francesco Carrozzini fotóművész, aki korábban már Beyoncé-nak és A$AP Rocky-nak is csinált klipeket. Rém egyszerű az egész koncepció, és a szokásos LDR-sémánál maradva a hangulat viszi el az egészet a hátán. Az énekesnő menyasszonyi ruhában sétálgat az erdőben, majd mikor a templomba ér, nincs mellette senki. Közben narancsot eszik, egy kéz néha megérinti - és ennyi. Az atmoszféra miatt mégis megéri megnézni. Na meg a dal is jó, Dan Auerbach gitárjával a háttérben (a Black Keys énekese volt az Ultraviolence producere).


Lana Del Rey új videója az Ultraviolence című dalhoz:

Címkék: lana del rey
https://recorder.blog.hu/2014/07/31/lana_del_rey_maganyos_menyasszonykent_narancsot_eszik_uj_videojaban
Lana Del Rey magányos menyasszonyként narancsot eszik új videójában
süti beállítások módosítása