Heti Top 10: zenészek kávémárkái

2013.12.08. 23:15, Frontrecorder

jamesmurphycoffee.jpg

Az LCD Soundsystem egykori alapítója, az énekes zenész-producer James Murphy egy ezen a héten megjelent interjúban elárulta, hogy végre megtalálta a tökéletes alapanyagot, amelyre alapozva hamarosan megvalósíthatja több éve dédelgetett álmát, a saját kávémárkát. Ezzel nincs egyedül, lásd e heti összeállításunkat a zenészek, zenekarok nevét viselő kávékból. (Mivel sajnos egyiket sem kóstoltuk, így nem is rangsoroltuk őket.)

Wilco Selects

A kétezres évek egyik legfontosabb amerikai rockzenekara, a chicagói Wilco 2010-ben adta a nevét Intelligentsia kávépörkölő cég által forgalmazott organikus, etiópiai származású Sidama Homecho Waeno kávéhoz. Az együttműködés alkalmi volt, a "Wilco választása" ma már nem kapható.

Wilcocoffee.jpg

Tim Peaks

A Charlatans-frontember Tim Burgess kávémárkájának története a Twitteren kezdődött, ahol a zenész egy ideig virtuális kávéházat üzemeltetett, majd tavaly ezt a valóságba átültetve belevágott a kávéüzletbe. A Twin Peaks után elnevezett, fair trade-alapú Tim Peaks ugandai, Costa Rica-i, brazil és etiópiai szemes kávékból álló keverék, az eladásokból származó teljes bevételt David Lynch (lásd még később) transzcendentális meditációt népszerűsítő alapítványa kapja.

timpeaks.jpg

Styx Special Brew

A Styx veterán amerikai softrock zenekar 2007 óta árulja a nevével márkázott olasz kávéőrleményeket.

styx.jpg

Rockin' & Roastin'

Az Aerosmith dobosának, Joey Kramernek a saját márkája Etiópiából, Guatemalából és Szumátráról származó szemes és őrölt pörkölt kávét kínál, vélhetően nem csak öreg rockereknek.

kramercoffee.jpg

Rob Zombie Hellbilly Brew

Hogy mi a kapocs a horror-metál és a kávé között, lövésünk sincs, mindenesetre az, hogy Rob Zombie-kávé már így leírva is félelmetesen agyamenten hangzik. Francia pörkölésű és perui kávé egy fontos (picivel több mint 450 grammos) kiszerelésben, hell yeah!

zombiecoffee.jpg

Marley Coffee

Bob Marley egyik fia a hétből, Rohan 2007-ben kezdett organikus kávétermesztésbe saját jamaicai hegyi kávéültetvényén. A Marley Coffee a hazai mellett Közép-Amerikából és Afrikából (mindenekelőtt Etiópiából) származó szemes és őrölt kávékat is forgalmaz, kihagyhatatlan marketingfogásként az egyes fajták a reggae-király dalcímeit viselik, lásd alább:

marleycoffee.jpg

Kiss Koffee

A rock merchandise gigászai pont a kávéhoz ne adták volna a nevüket? De mivel ők a Kiss, itt sem kispályáztak, hanem egyből a zenekar nevét viselő kávéházat nyitottak 2006-ban a dél-karolinai Myrtle Beach-en, ahol frissen pörkölt kiváló minőségű arabica kávébabból nyert, különféle mesterséges ízesítésű (pl. belga csokis, rumos-mogyorós, vaníliás) kávékat szolgálnak fel. Természetesen rendelni is lehet tőlük Kiss-márkás kávéőrleményeket, a kedvencünk a God Of Thunder.

kisscoffee.jpg

David Lynch Signature Cup

A Twin Peaks-ben Cooper ügynök egyszer a következőt tanácsolta Truman nyomozónak: "Harry, elárulok neked egy kis titkot. Minden nap - naponta egyszer - ajándékozd meg magad. Ne tervezd, ne várd, csak tedd meg. Lehet egy új ing, egy szunya az irodádban vagy két csésze jó, forró, fekete kávé.” Nos, az utóbbival bárki megajándékozhatja magát, ha lefőz egy adagot a kultikus tévésorozat rendezőjének, az újabban inkább zenészként domborító David Lynch-nek az aláírásával márkázott organikus pörkölt kávék valamelyikéből.

davidlynchsignaturecup.jpg

Dave Mustaine Black Gold

Megadeth frontembere a felesége 2008-ban beindított kávébizniszének fellendítése érdekében dobta be magát, de a nevével fémjelzett, méltányos kereskedelemből származó, organikus pörkölt kávékat 2009-ben már ki is vonta a forgalomból a Net Worth Coffee Brokers.

davemustainecoffee.jpg

Bonny Billy Blend

Az alt-country dalszerző-énekes Will Oldham, azaz Bonnie "Prince" Billy a hawaii Kona Rose organikus kávét termesztő céggel közösen hozta ki 2011 decemberében a Bonny Billy Blend pörkölt szemes kávét, amit 8 és 16 unciás (nagyjából negyed- és félkilós) kiszerelésben, lemezcégén, a Drag City-n keresztül lehetett megrendelni limitált mennyiségben - el is fogyott gyorsan a teljes készlet.

BonnyPrinceBlend.jpg

Címkék: kávé heti top 10
https://recorder.blog.hu/2013/12/08/heti_top_10_zeneszek_kavemarkai
Heti Top 10: zenészek kávémárkái
süti beállítások módosítása