Tears For Fears-slágert dolgozott fel Lorde Az éhezők viadala második részéhez

2013.11.13. 13:43, Frontrecorder

lorde_1.jpg

Alig hogy feltűnt a Globálradarunkon, az új-zélandi Lorde - aki november 7-én töltötte be a 17-et - befutott Amerikában: Royals című dala hetekig vezette a Billboard kislemezlistáját, Pure Heroine című bemutatkozó albuma a harmadik helyen nyitott, az énekesnő pedig most hétfőn fellépett a VH-1 fiatal tehetségeket felvonultató gáláján New Yorkban (ahol pár nappal korábban David Bowie-val bulizott). Hogy a még gimnazista Lorde mennyire felkapott mutatja az is, hogy szerepel napjaink első számú tini sci-fije, Az éhezők viadala folytatásának soundtrackjén, méghozzá egy Tears For Fears-feldolgozással. Bónusz: egy közel félórás fellépés David Letterman webcast-sorozatában.

A szóban forgó dal az Everybody Wants To Rule The World, amely a brit duó 1985-ös Songs From The Big Chair című sikerlemezén jelent meg, és ez volt az első amerikai listavezető számuk. Az eredetileg grúvos alapú, lendületes dalból a filmhez egy elektronikára hangszerelt, sötét, már-már kriptahangulatú, majd a végén drámai emelkedettségre váltó átirat született. Lorde feldolgozása mellett Az éhezők viadala: Futótűz november 19-én megjelenő filmzenelemezén többek közt a Coldplay, The National, The Weeknd, Santigold és Patti Smith egy-egy dala kapott helyet (érdekesség, hogy utóbbi szintén feldolgozta ezt a Tears For Fears-dalt 2007-es albumán). A filmet nálunk november 21-én mutatják be. A Lorde-féle Everybody Wants To Rule The World-öt máris mutatjuk alább:

Véletlen egybeesés vagy Lorde valamiért kedvelheti 1985-öt, mert ebből az évből egy másik dalt is a saját képére formált korábban, a Replacements-től a Swingin' Party-t. Íme az ő verziója egy koncertfelvételről:

Lorde tegnap este fellépett David Letterman műsorában, plusz egy 27 perces online közvetített koncertet is adott:

https://recorder.blog.hu/2013/11/13/tears_for_fears-slagert_dolgozott_fel_lorde_az_ehezok_viadalahoz
Tears For Fears-slágert dolgozott fel Lorde Az éhezők viadala második részéhez
süti beállítások módosítása