Így hangzik Donna Summer 2013-ban

2013.09.11. 13:05, Frontrecorder

ltlydonna2.jpg

Love To Love You Donna címmel a tavaly májusban elhunyt örök diszkókirálynő, Donna Summer emlékének szentelt remixalbumot jelentet meg a Verve kiadó, Az október 22-én érkező gyűjteményen főként mai producerek átértelmezései kaptak helyet, de szerepel rajta egy-egy remixével néhány tánczenei legenda is, köztük Donna Summer legnagyobb slágereinek producere, az újabban dj-ző Giorgio Moroder. Az ő átirata mellett további kettőt is mutatunk a 14 számból.

Akármennyire hihetetlen, de eddig nem készült Donna Summer-remixalbum. Hogy akkor miért pont most? Talán mert a jelenleg világszerte divatos nu-disco irányzat képviselői közül sokan nyúlnak vissza a klasszikus diszkóhangzáshoz? Talán a hetvenes évek diszkóéráját (is) megidéző új Daft Punk-album miatt (amin ugye szerepel Moroder)? Mindenesetre a kiválasztott remixelők többsége diszkóközeli dj-producer (a maiak közül a Holy Ghost!, GigameshChromeo, OliverKrystal Klearde a Hot Chip is idevehető, a nagy öregek táborából pedig a Masters At WorkFrankie Knuckles és Eric Kupper), plusz van néhány aktuális név az újvonalas house / bass music-színtérről (mint az idei kora nyár egyik slágerét jegyző Duke Dumont), illetve az EDM-élmezőnyéből (Laidback Luke). A leginkább Afrojack I Feel Love-remixére vagyunk kíváncsiak, mert már a gondolata is elborzasztó. A Love To Love You Donna extrája egy eddig kiadatlan, Moroderrel közös Donna Summer-dal (La Dolce Vita), a komplett számlistája alább:

01. Love to Love You Baby (Giorgio Moroder feat. Chris Cox Remix)
02. Dim the Lights (Duke Dumont Remix)
03. Hot Stuff (Frankie Knuckles and Eric Kupper as Director's Cut Signature Mix)
04. I Feel Love (Afrojack Remix)
05. Love Is In Control (Finger On The Trigger) (Chromeo & Oliver Remix)
06. Sunset People (Hot Chip Dub)
07. Working The Midnight Shift (Holy Ghost! Remix)
08. Bad Girls (Gigamesh Remix)
09. MacArthur Park (Laidback Luke Remix)
10. I Feel Love (Benga Remix)
11. On The Radio (Jacques Greene Remix)
12. Last Dance (Masters at Work Remix Short Version)
13. La Dolce Vita (Donna Summer & Giorgio Moroder)

14. Our Love [Bonus Track] (Krystal Klear Remix)

A Donna Summert befuttató 1975-ös Love To Love You Baby 2013-as Moroder-remixét maga a 73 éves mester játszotta le egy svéd fesztiválos dj-szettjében augusztus elején, rögtön másnap, hogy befejezte:

A remixalbumról azonban nem ez lesz az első kislemezre kimásolt szám, hanem az 1982-es Love Is In Control (Finger On The Trigger) 80s electrofunkot update-elő újragondolása, melyet az idén új lemezzel jelentkező kanadai Chromeo és a Los Angeles-i Oliver duó közösen készített:

A kanadai Jacques Greene pedig Donna Summer 1979-ben kiadott On The Radio című slágerét (amely a !!!-frontember Nic Offer első zenei emléke) vitte el egészen mély house-ba, az ő remixe a Pitchforkon hallgatható meg

https://recorder.blog.hu/2013/09/11/igy_hangzik_donna_summer_2013-ban
Így hangzik Donna Summer 2013-ban
süti beállítások módosítása