Arcade Fire: Reflektor (video)

2013.09.10. 09:55, rerecorder

af 2.jpg

És akkor a várakozásnak végképp vége. Aki nagyon türelmetlen volt, az már vasárnap meghallgathatta, milyen is az Arcade Fire visszatérő dala, de a sok rejtély és találgatás után, íme a végeredmény, az október 29-én érkező negyedik AF-nagylemez beharangozó szerzeménye, a Reflektor, melynek klipjét Anton Corbijn rendezte.

A Reflektor dal (és a pillanatok alatt szétkapkodott 12") megjelenésére természetesen David Bowie is konfirmálta, hogy ő hallható a szerzeményben, az Anton Corbijn rendezte hivatalos videoklip publikálása előtt pedig egy már, az Arcade Fire esetében szokásosnak is nevezhető interaktív videót is bemutatott a társaság, melyet szintén szokásos módon Vincent Morisset készített. Az interaktív videó a justareflektor.com oldalon nézhető, szükséges hozzá Google Chrome és egy webkamera. A Haitin forgatott klipben egy nő "utazásait" követhetjük és befolyásolhatjuk.


AZT ISMERITEK, HOGY AZ ARCADE FIRE PETER GABRIELT DOLGOZ FEL?

A hivatalos videó fekete-fehér, Corbijn jól ismert világa találkozik az Arcade Fire jól ismert világával (az éppen Morisset által készített Sprawl II klipek idejéből ismerős Arcade Fire-maszkok találják szembe magukat a zenekar tagjaival), de a reflekciók száma amúgy is szinte végtelen a tükrökkel, tüköralakokkal, tükörkesztyűkkel, tükörgömbökkel, vízfelületekkel, autóreflektorokkal, hasonmásokkal, maszkokkal, egymásra rímeléssel és a reflektálás még sok egyéb módjával teli klipben.

a hét és fél perces Reflektor videója:


a szintén Reflektor című, október 29-én megjelenő, várhatóan 13 számos nagylemez borítója:

arcade-fire-reflektor-cover-500x500.jpg

ez pedig a zenekar által közzétett hát, ö, sajtófotó:

arcade fire nyitó.jpg

https://recorder.blog.hu/2013/09/10/arcade_fire_reflektor_video
Arcade Fire: Reflektor (video)
süti beállítások módosítása