Lady Gaga művészkedik és meztelenkedik

2013.07.24. 13:39, Frontrecorder

lady-gaga-artpop.jpg

Minek tekintsük azt, ha hivatalos forrás szivárogtat ki videót a YouTube-on? És minek tekintsük azt, hogy ebben a bizonyos videóban Lady Gaga egy műkezet nyalogat - művészetnek vagy blöffnek? Kínzó kérdések. Mindenesetre, nálunk megtekinthető az énekesnő ARTPOP című új albumának "beharangozója", plusz egy új meztelen fotó is a művésznőről.

Egyre magasabb fordulatszámon pörög a Gaga harmadik stúdióalbumának érkezését előkészítő hype-generátor. A Born This Way Ball turné alatt, jórészt Los Angelesben rögzített lemez eredetileg már tavasszal megjelent volna, de az énekesnő csípőműtétje miatt el kellett csúsztatni a kiadás dátumát. Július 12-én jött az első hivatalos közlemény az ARTPOP-ról, mely szerint november 11-én jelenik meg az Interscope-nál, ezt augusztus 19-én előzi meg az első kislemezdal. A fellengzős zagyvaságoktól nem mentes közleményből kiderül az is, hogy az album a hagyományos formátumok mellett - "zenét, művészetet, divatot és technológiát egy új interaktív globális közösséggel, az 'aurákkal' kombináló - appként is megjelenik, így "egyszerre tágítja ki a fizikai és a virtuális univerzumot", "olyan új korszakot nyitva ezzel a zeneiparban, melyben a művészet hajtja a popzenét, a művész pedig visszanyeri az ellenőrzést az 'ikon' felett." Vagy másképpen, a lemez "behozza a MŰVÉSZETkultúrát a POPba egy ellentétes irányú warholi expedíció során" - világos, nem?

LANA DEL REY TELJESEN PUCÉRAN A CÍMLAPON, ILYEN IS VOLT.


Ugyancsak e közlemény tudatja a világgal, hogy az album megjelenésének előestéjén, november 10-én Lady Gaga egy úgy nevezett "artRave"-et rendez, melyen bemutatja világhírű kortárs alkotókkal, többek közt az Inez & Vinoodh fotóspárossal, az avantgárd színházi rendező Robert Wilsonnal, a - nemrég művésznevet váltó JAY Z-vel klipet forgató - performanszművész Marina Abramović-csal, és a botrányairól ismert képzőművész Jeff Koonsszal közös projektjeit. Mi pedig alább megmutatjuk azt az új kiszivárogtatott felvételt, amely az ARTPOP album hivatalos YouTube-csatornájára került fel, és amelyen Gaga egy kopott, ránézésre fémből készült kezet nyalogat olyan fejjel, mint aki be van lőve:

A fent említett két holland fotós, Inez van Lamsweerde és Vinoodh Matadi a napokban közzétettek egy fotót abból a sorozatból (ennek része nyitóképünk is), melyet a V magazin számára készítettek Gagáról - anyaszült meztelenül. Nem tudjuk eldönteni, hogy a póz, az arckifejezés vagy a haj a zavarba ejtőbb:

lady-gaga-naked-v-magazine.jpg

Miközben Gaga egyre többet mutogatja magát az ARTPOP kapcsán, az albumot megelőlegező kislemezdalról/-ból egyelőre semmit nem hallani. Rajongói találgatások szerint Applause vagy The Applause a címe. Ezt támaszthatja a Gaga sminkese, Tara Savelo által az Instagramra ma posztolt fotó, amelyen valaki éppen színez egy lemezborítószerű képet, rajta Applause felirattal, a képaláírás pedig 26 days - és augusztus 19-ig tényleg 26 nap van hátra.

applause.jpg

Címkék: lady gaga
https://recorder.blog.hu/2013/07/24/lady_gaga_muveszkedik_es_meztelenkedik
Lady Gaga művészkedik és meztelenkedik
süti beállítások módosítása