White Fence, DJ Shadow, Eyehategod, Matias Aguayo - kétheti zenei programajánló

2013.07.12. 15:08, Frontrecorder

djshadow_2.jpg

Uborkaszezoni kínálat megcsappanás ide vagy oda, mi azért összeszedtük a megnézésre érdemes külföldi fellépőket felvonultató budapesti koncerteket és partikat következő két hétre, július 26-ig

Július 14.


WHITE FENCE (USA)

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 2300 Ft

Facebook eseményoldal

Kerítésszaggatás! A torzításban és pszichedéliában fürdetett lo-fi garázsrock kaliforniai őstermelője, az amúgy az egyik legrégebbi LA-beli latino utcai banda nevét bitorló Tim Presley termékeny gitárhergelő, 2010 óta hat albuma jelent meg, úgyhogy bőven lesz miből válogatnia első budapesti koncertjén (élőben rendes, és punkosan virgonc zenekarrá bővül az egyszemélyes projekt), amelyre ki más, mint a Haunebu gerjeszt elő.


Július 15.



B.VISIBLE (AT)

Helyszín: kolor

Kezdés: 22:00

Belépő: ingyenes

Facebook eseményoldal

Ha hétfő és táncoskedv, akkor Monday Session, amelynek keretében ezúttal a szomszédból, Bécsből ruccan át hozzánk egy fain beatmaker. A szlovén születésű B.Visible az osztrák főváros jövőbeat-színterének egyik motorja, saját klubesttel és számos, az európai szcénát heves bólogatásra késztető ropogósra tört és fanki wonky/glitch hop megjelenéssel a tarsolyában. Ezekből prezentál egy forró válogatást, az est további ütemezéséért pedig Dizko Stu, az MC Kemonnal felvértezett Zomblaze, továbbá Mr. Mstrs és Faz felelnek.


Július 16.



DJ SHADOW (USA)

Helyszín: Zöld Pardon

Kezdés: 19:00

Belépő: 800 Ft

Facebook eseményoldal

A kaliforniai lemez junkie dj, akinek egy húsz évvel ezelőtti száma ihlette a triphop műfajelnevezést és akit tavaly leparancsoltak a pultból, mert túl előremutató zenét játszik… DJ Shadow körül sokat változott a világ az elmúlt bő két évtizedben, ő azonban stabilan tartja pozícióját, mint a hangminta-alapú hiphop és elektronikus zenék mesteri kovácsa (bár lemezen az 1996-os bemutatkozó albuma, az Endtroducing szintjét az azóta megjelent négy albumával nem sikerült elérnie), illetve mint elsőrangú lemezzsonglőr. Szóval, aki vevő a progresszív (brrr) táncos elektronikus zenékre és/vagy imádja, ha a testét alaposan átmasszírozzák a basszusok, semmiképp ne hagyja ki Josh Davis szettjét, mert abban bizony minden benne lesz, ami ma üt, dubsteptől trapen át juke-ig. Ez az este - amit hazai részről Cadik vezet fel - oda fog bass-ni, na.


Július 22-28.

 

LABYRINTH EAR (UK), NELSON CAN (DK)

Rakéta Fesztivál

Helyszín: A38

Belépő: ingyenes / 1000 Ft

Londoni elektronikuszenei duó „sötét, éjszakai dalokkal” (Labyrinth Ear),  a Doors-t a White Stripes-szal keresztező csupacsaj zenekar Dániából (Nelson Can), plusz megannyi izgalmas feltörekvő magyar formáció mindenféle műfajban punk rocktól experimentális zenéig, egy héten át. A Rakéta Fesztiválról bővebben itt írunk.


Július 22.

 

EYEHATEGOD (USA), HARMS WAY (USA), TWITCHING TONGUES (USA), THE GATES OF SLUMBER (USA), I EXIST (AUS)

Helyszín: Dürer Kert

Kezdés: 19:30

Belépő: elővételben 3800 Ft, a helyszínen 4500 Ft

Erre az estére a Dürer kisterme súlyos és iszamós gitárriffekkel a lelket a mélybe lerántó sötét veremmé változik, négy „istentelen” amerikai és egy ausztrál zenekar által. Az Eyehategod a sludge metál New Orleans-i alapcsapata, a chicagói Harm’s Way "death-hardcore”-ral pusztít, a Los Angeles-i Twitching Tongues gótikát és a doomot ötvöz a maga metáljában, ahogyan a doom-hagyományokból merít az indianapolisi Gates Of Slumber is, míg a canberra-i I Exist HC-je a síron túlról kísért.

 

Július 23.



NŐI KABÁT (UK), SOFT RIOT (UK)

Helyszín: Gozsdu Manó Klub

Kezdés: 20:00

Belépő: 1000 Ft

Facebook eseményoldal

Az indusztriál-úttörőket idéző, de a new wave-ből és EBM-ből is merítő, analóg masinákkal előállított szintetikus-mechanikus hanghullámzás (a háromtagú Női Kabát) és minimalista szintipunk / drone-wave lüktetés (az egyszemélyes Soft Riot) Londonból, egy este a múlt által homályosított jövő 1984-et 2044-el összekötő időhurkában. Fellép még az Új Látásmód Fúzió, plusz a Küss Mich és az Ipari Szakadárok dj-i.

 

Július 24.



MOUTH OF THE ARCHITECT (USA)

Helyszín: A38-Pesti Est Tetőterasz:

Kezdés: 20:00

Belépő: 1000 Ft

Facebook eseményoldal

A Neurosis, Isis, Cult of Luna zenei világával rokonítható öttagú ohiói Mouth Of The Architect tíz éve alakult, és mára az amerikai poszt-metál színtér egyik legsajátosabb hangzású együttesének számít, prog-rockos és pszichedelikus impressziókat keverve a sludge-örvényléshez. Ezúttal június végén kiadott negyedik albumukat bemutatni jönnek a fővárosba, amit a fúziós extrémmetált kultiváló Octahed képvisel előzenekarként.

 

Július 26.



MATIAS AGUAYO (CL)

Helyszín: A38

Kezdés: 22:00

Belépő: elővételben 1700 Ft, a helyszínen 2200 Ft

Facebook eseményoldal

A Pachanga Boys maradandó élményt okozó fellépése után most a duó chilei felének honfitársa, egyben kiadójának feje, Matias Aguayo érkezik, hogy beavassa a magyar partizókat a ritmo lunatico rejtelmeibe. A Santiago de Chilében született, a kilencvenes éveket Kölnben végigélő (a meghatározó Kompakt kiadónál művészileg beérő), ma Buenos Aires és Párizs között ingázó dj-producer még a Pachanga Boys-nál is őrültebb, persze jó értelemben véve, a zenei és előadói zabolázatlanságát tekintve. Latin-amerikai folkból (elsősorban cumbiából), proto-house-ból, EBM-ból és minimál technóból kutyulja össze abszolút sajátos és egyedülálló, humorral átszőtt hangzásvilágát, amelyből egyszerre szól urbánus modernség és ősi misztikum. A zenekészítés mellett 2009 óta viszi a Cómeme kiadót, amely ugyancsak azonnal felismerhető "disco cocaina” soundjával hódít világszerte, Bumbumbox néven pedig ingyenes utcai bulikkal szórakoztatja Latin-Amerika nagyvárosainak lakóit. Most pedig Budapestet veszi majd le a lábáról vidáman kattant performanszával, ráadásul nem is egyedül, hanem kiadója egyik üdvöskéje, Alejandro Paz bevonásával live actezik The Visitor című harmadik albumának anyagával. (Hazai dj-k: Crimson & Chrom, Grasshop, Yngoma.)

https://recorder.blog.hu/2013/07/12/white_fence_dj_shadow_eyehategod_matias_aguayo_ketheti_zenei_programajanlo
White Fence, DJ Shadow, Eyehategod, Matias Aguayo - kétheti zenei programajánló
süti beállítások módosítása