Hallgasd meg David Lynch új albumát!

2013.07.09. 11:37, rerecorder

davidlynch-6.3.20131.jpg

Megjelent David Lynch új filmje! Vagyis az nem, arra hiába várnak a mester hívei a 2006-os Inland Empire óta, de zene terén - főleg filmes aktivitásához képest, ami az elmúlt években rövidfilmekben merült ki - egészen aktívnak mondható. A 2011-es Crazy Clown Town után két évvel, mint egy normális előadói karrierben, itt a soron következő, már általunk is beharangozott Lynch-album. Pontosabban július 15-én, jövő hétfőn jelenik meg hivatalosan, de már előzetesen végighallgatható a teljes lemez (a Lykke Livel közös I'm Waiting Here klipdal kivételével, ami bónuszdal lesz a lemezen).

David_Lynch_-_The_Big_Dream.jpgLynch 2010-ben két dalban volt közreműködő Danger Mouse és Sparklehorse közös albumán, a gyönyörű Dark Night Of The Soulon, plusz ő készítette a limitált kiadás több mint 100 oldalas kísérőkönyvének fotóit, vizuális megjelenítését, 2011-ben az általunk is csodált Chrysta Bellnek írt dalokat (Chrysta Bell-interjúnk itt olvasható), 2011-ben pedig kiadott egy meglepően jól sikerült elektro-pop albumot. Most eljött a folytatás ideje, hiszen ha játékfilmeket nem rendez, akkor legalább a zene terén aktív (az elmúlt években több klipet is rendezett Mobynak, az Interpolnak, a legfrissebb a múlt héten a Nine Inch Nails-nek vagy épp Zola Jesus-t remixelte).

A Pitchfork Advance oldalon végighallgatható (katt ide a teljes lemezért) The Big Dreamen Lynch  visszavesz az elektróból, de az elektronikus alapok sokszor megmaradtak és afféle modern blues-okat ad elő friss lemezén (saját dalai mellett egy Bob Dylan-feldolgozást is). A hangulat emlékeztet a Julee Cruise-nak írt lemezek világára, de a Dark Night Of The Soul is közeli emlékhangkép. Meglepően jó elektro-pop lemez után meglepően jó modern blues album Lynch-től.

https://recorder.blog.hu/2013/07/09/hallgasd_meg_david_lynch_uj_albumat
Hallgasd meg David Lynch új albumát!
süti beállítások módosítása