Az Iron Maiden sörét is csapolják az angol parlamentben

2013.07.03. 20:23, Frontrecorder

ironmaiderale.jpg

Ha ezt a Vaslady megérhette volna: Iron Maiden-féle sört is mérnek az angol parlament Alsóházának egyik bárjában! A veterán heavy metál zenekar receptje alapján főzött Trooper a Westminster-palotában működő Strangers' Bar itallapján szerepel az ale-ek között, mint az egyik "vendég sörmárka".

JUSTIN TIMBERLAKE MÉG UGYAN NEM FŐZET SAJÁT SÖRT, VISZONT A BUD LIGHTNAK KREATÍVKODIK.

És akkor itt mindjárt pontosítsuk is a dolgokat: az Eddie-címkés prémium prémium világos sört nem a zenekar, hanem az egyik legnagyobb angol családi sörfőzde, idén 175 éve működő Robinsons állítja elő, de a recept kialakításában valóban közreműködött a Maiden frontembere, az amúgy magát életre szóló ale-rajongónak és a hagyományos angol világos sörök szakértőjének valló Bruce Dickinson.

dickinsonale.jpg

Az énekes elmondta, hogy amikor megkeresték a sörfőzdétől az Iron Maiden-sör ötletével, majd kiugrott a bőréből örömében, bár aztán azon cidrizett, hogy nem lesznek majd vevők az elképzeléseire. De a félelme alaptalannak bizonyult, a Robinsons szerint Dickinsonnak meghatározó szerepe volt a sör egyedi ízvilágának megalkotásában. Na de hogy került a Trooper az angol parlament Alsóházának népszerű vendéglátóipari egységébe? Well, a Strangers' Bar angol kézműves söröket promótáló saját kezdeményezésének keretében, az Iron Maiden-rajongó, és egykor a zeneiparban dolgozó képviselő, Mike Weatherley ajánlása alapján. Cheers!

A SÖR ÉS A ZENE, KHM, LEFŐZHETETLEN PÁROS.


A Trooper sör történetébe és készítésébe avat be bennünket Bruce Dickinson az alábbi rövid riportfilmben:

Ez pedig a sör névadója, a harminc éve, 1983. június 20-án kislemezen megjelent The Trooper című Iron Maiden-szám:

Címkék: sör iron maiden
https://recorder.blog.hu/2013/07/03/az_iron_maiden_soret_is_csapoljak_az_angol_parlamentben
Az Iron Maiden sörét is csapolják az angol parlamentben
süti beállítások módosítása