Random Access Memories a sötét oldalon (albumhallgató)

2013.06.21. 14:05, Frontrecorder

darkside.jpg

Na ez a nem semmi: Nicolas Jaar chilei származású amerikai producer és zenésztársa, Dave Harrington remixelték a teljes új Daft Punk-albumot, amely itt rögtön meghallgatható. Welcome to the Daftside!

A tavaly szeptemberi Electronic Beats fesztiválon Budapesten fellépett Jaar a 2011 januári Space Is Only Noise című bemutatkozó albumával azonnal felvételt nyert az elektronikus zene legfigyelemreméltóbb fiatal tehetségeinek listájára egyedi, a minimal technóból és deep house-ból merítő, de ezeknél lassabb tempójú és atmoszferikusabb "blue-wave" hangzásvilágával. A New York-i producer az élő fellépésein gitározó Dave Harringtonnal még abban az évben felvett egy anyagot Darkside néven, de aztán ez a mellékprojekt - leszámítva egy-egy live-ozást vagy dj-zést - alvó üzemmódba került (megjelenések terén Jaar is egyedül remix-fronton aktív azóta). Úgyhogy igazán váratlanul esett be tőlük ma, az év leghosszabb napján ez a komplett Random Access Memories-átalakítás. Mert hogy Jaar és Harrington alaposan elbánt a nyersanyaggal, nehezen felismerhető módon eltorzítva (helyenként szó szerint) a Daft Punk albumának dalait; az ének legnagyobb részét kidobták és ami maradt, azt is széteffektezték, a zenét visszabontották egy egy-motívumára, számhosszúságúra nyújtva, vagy beloopolva a felhasznált részleteket. Mindez úgy hangzik, mint egy gonosz tréfa, és persze, a Daftside néven jegyzett művük nyilvánvalóan (zenei) poén, de mégsem a gúnyolódó szándékot hallani ki belőle, inkább az őszinte ihletrohamot, hogy kihozzák a lemezből azt, ami szerintük benne rejlik. A teljes, a számsorrendet is megvariáló, sajátos és remek Random Access Memories-albuminterpretáció meghallgatható alább:

Bónusz 1 - Nicolas Jaar remixe Brian Eno Lux-ából:

Bónusz 2 - Dave Harrington dub-house verziója az idei Szigeten fellépő Tame Impala Feels Like We Only Go Backwards című dalából:

https://recorder.blog.hu/2013/06/21/random_access_memories_a_sotet_oldalon_albumhallgato
Random Access Memories a sötét oldalon (albumhallgató)
süti beállítások módosítása