My Bloody Valentine, DJ Vadim, Airbourne, Applescal - kétheti zenei programajánló

2013.05.31. 18:00, Frontrecorder

mbv2013.jpg

Külföldi fellépőket felvonultató budapesti koncerteket és partikat ajánlunk a következő két hétre, június 14-ig. Ugyan elkezdődött a fesztiválnyár, és ennek megfelelően látványosan megritkult a kínálat, azért csak összegereblyéztünk néhány csekkolásra érdemes eseményt, a My Bloody Valentine várva-várt koncertjén kívül.

Június 1.



THE ORIGINAL TEMPO (JAP)

Helyszín: Művelődési Szint

Kezdés: 19:30

Belépő: 2000 Ft, diákjegy 1500 Ft

Facebook eseményoldal

A japán Original Tempo nem zenekar, hanem színtársulat, annak viszont nem akármilyen. Shut up, Play! című előadásukban, amelynek kiindulása, hogy egy lány betéved egy sárga esőkabátos kutatókat rejtő titokzatos szobába, összekeveredik zene, látvány és tánc, hangszer lesz a vízből és a nézők összegyűjtött hangjából, dobgép az emberi testből, és még számos váratlan elemet tartogat ez a fergeteges "kísérleti pop komédia”.

 

Június 6.



APPLESCAL (NL)

Helyszín: Gozsdu Manó Klub

Kezdés: 21:00

Belépő: 600 Ft

Facebook eseményoldal

Az amszterdami Pascal Terstappen (Applescal) a kísérletezős, de táncolható elektronikus zene figyelemreméltó tehetsége, a feszes technós alapokból és álomszerűen absztrakt szintidallamokból konstruált minikatarzisok mestere. 2009-ben tűnt fel, tavaly megalapította saját kiadóját, ott jelent meg februárban Dreaming In Key című szerzői albuma, ennek turnéján érkezik Budapestre, az NVC meghívására. A partiba torkolló est házigazda-dj-i Norwell aka Elbow Room, Seres, Nitelight lesznek.

 

Június 7.



D-NOX & BECKERS (DE)

ÚJ HELYSZÍN: Akvárium Klub

Kezdés: 23:00

Belépő: elővételben 2300 Ft, a rendezvény napján 2800 Ft

Facebook eseményoldal

A berlini Christian "D-Nox" Wedekind és Frank Beckers producerduó 2005 óta megkerülhetetlen szereplője, és egyik német éllovasa a tech-house irányzatnak, eddig két albummal, vagy két tucat maxival és irdatlan mennyiségű remixszel örvendeztették meg a tekerős négynegyedek kedvelőit. A germán duó az NVC partiján Dr. Zoidberg, Subotage, Ioda és Sinko társaságában robbant táncparkettet.


SLOW HANDS (USA)

Helyszín: Urimuri

Kezdés: 21:00

Belépő: 1500 Ft

Facebook eseményoldal

Lám, június első péntek estéjén lassú kéz partit mos: a nu-disco budapesti bástájának számító Urimuriban a kellemesen pilledt ritmusokra épülő slow house New York-i specialistája, Ryan Cavangh vagyis Slow Hands...majdnem azt írtuk rázza fel, de inkább ejti rabul szintetikusan organikus, érzelmes-dallamos zenéjével azokat, akik a hétvégét egy különleges lazulós és deep bulival indítanák. Slow Hands hazai dj-jobbkezei Blatti, Jumpski és Maple Dip lesznek.



Június 8.



DJ VADIM (UK)

ÚJ HELYSZÍN: Akvárium Klub

Kezdés: 22:00

Belépő: éjfélig 1000 Ft, éjfél után 1500 Ft

Facebook eseményoldal

A hiphop-közeli eklektikus elektronikus zene orosz születésű kiválóságának, az idestova két évtizedet a topon lévő DJ Vadimnak a mai műfajok mellett klasszikus soult, funkot, reggae-t vagy éppen jungle-t bedobó dj-szettjei mindig, minden körülmények között különleges élményt nyújtanak, a neve egyet jelent azzal: ha bármikor jön, ott kell lenni. De ha mégis kell valamiféle apropó, hát ott a tavaly ősszel megjelent utolsó albuma, amelyről biztosan előránt pár trekket, vagy hogy két zenei alappal is hozzájárult Sena nemrégiben megjelent szólólemezéhez. A fejünket tesszük rá, hogy a Terrorist is felcsendül a Csacsában, ahol lemezezik még Aafro, az Uplifiting Brew, Husky Joe és Slanki.  

 

ALEX BAU (DE)  - az árvíz miatt elmarad!

Helyszín: A38

Kezdés: 23:00

Belépő: elővételben 1200 Ft, a rendezvény napján 1700 Ft

Facebook eseményoldal

A Technokunst széria első, önfeledt gondűzést hirdető nyári partijának levezényléséhez egy olyan vendéget hívott, akinek a kisujjában van a techno minden ága és iránya, melyekből rendre kiszámíthatatlanul változatos, mégis maradéktalanul hatásos szetteket alkot. A német Alex Bau több mint egy évtizede mozog a műfajban és képviseli, műveli azt a lehető legőszintébb, legelkötezettebb módon, szóval nála jobb kezekben nem is lehetnének a techno fanok ezen az estén, amelyen a sorozat két házigazdája, Isu és Dork is odateszi magát, mint mindig.

 

Június 9.



MY BLOODY VALENTINE (IRL)

Helyszín: Club 202 Live Music Hall

Kezdés: 19:00

Belépő: elővételben 5900 Ft, a helyszínen 6900.Ft

Facebook eseményoldal

Állandó itthoni sóhajtozós topic, hogy milyen jó lett volna, ha a korszakos zenekarok akkor jutnak el ide, amikor megalkotják csúcsművüket és/vagy a legrelevánsabbak. A Kevin Shields vezette ír My Bloody Valentine esetében is lehetne arról fantáziálni, mennyire király lett volna, ha az utolérhetetlen 1991-es Loveless album idején itt koncerteznek… ha nem várnánk mi is eksztatikus izgalommal az idén februárban egyszer csak új albumot kiadó zenekar év meglepetéseként bejelentett budapesti fellépésén azt a bizonyos egyedülálló, utolérhetetlen zajos-torzítós gitárhömpölyös lélekátmosást.

 

Június 12.



AIRBOURNE (AUS)

ÚJ HELYSZÍNClub 202 Live Music Hall

Kezdés: 20:00

Belépő: elővételben (kizárólag az A38 honlapján keresztül) 4900Ft, a helyszínen kizárólag a koncert napján 5500 Ft

Facebook eseményoldal

Ausztrálok, egy testvérpár alapította, energiától kicsattanó primkó hard rockot nyomnak és nem az AC/DC... hanem az idén tízéves, a hetvenes-nyolcvanas évek klasszikus, döngölős, nyersen riffelős hangzását épp hogy csak egy picit modernizáló Airbourne, amely ezúttal Black Dog Barking című friss albumát bemutatni jön hozzánk. Vendégzenekar a Wisdom. Legyen hát rock!


(Nyitókép innen: ccpopculture)

https://recorder.blog.hu/2013/05/31/my_bloody_valentine_dj_vadim_airbourne_applescal_ketheti_zenei_programajanlo
My Bloody Valentine, DJ Vadim, Airbourne, Applescal - kétheti zenei programajánló
süti beállítások módosítása