Indulnak a fizetős csatornák a YouTube-on

2013.05.08. 13:14, Frontrecorder

youtubetv.jpg

A Financial Times úgy tudja, hogy a YouTube akár már ezen a héten elindíthatja a hosszú ideje rebesgetett fizetős csatornáit, az első körben ötvenet, egyenként 1,99 dolláros havidíjjal.

A YOUTUBE EKÖZBEN SAJÁT ZENEI PLATFORM BEINDÍTÁSÁN IS DOLGOZIK.

Egyelőre sem a pontos indulásról, sem a kezdő csomagban szereplő csatornákról nem közölt pontos információkat a világ legnagyobb videómegosztója. Ami biztos, hogy á la carte módon, azaz csak az általunk kiválasztott, nekünk tetsző csatornákra kell előfizetni. 

A RÁDIÓKAT MÁR LENYOMTA A YOUTUBE, LEGALÁBBIS A TINIKNÉL.

A YouTube az utóbbi időben határozottan elmozdult a felhasználói videók felől a professzionális gyártású tartalom irányába; csak az elmúlt másfél évben 200 millió dollárt invesztált tucatnyi híresség (pl. Madonna, Jay-Z, Ashton Kutcher, Sofia Vergara, Shaquille O'Neal) saját csatornájának létrehozásába. A Google tulajdonában lévő szájt azt reméli, az előfizetéses megoldással magához vonz majd  - az amatőr felvételeknél hirdetési szempontból is jóval értékesebb - tévéműsorokat, filmeket készítő alkotókat, cégeket, amellyel egyrészt tovább növelheti a nézői számát, másrészt komoly konkurenciája lehet a tévéknek és az online tékáknak. A YouTube-ra feltöltött videótartalmakra már most havonta egymilliárdan kattintanak. 

(nyitókép: Digitaltrends.com)

Címkék: youtube
https://recorder.blog.hu/2013/05/08/indulnak_a_fizetos_csatornak_a_youtube-on
Indulnak a fizetős csatornák a YouTube-on
süti beállítások módosítása