Nyerj jegyet a Kiosk pénteki partijára Prins Thomas-szal!

2013.05.06. 11:21, Frontrecorder

PrinsThomas.jpg

A norvég űrdiszkó külön fogalom a minőségi tánczenében, a Kiosk partisorozat pedig végre iderepíti Budapestre a "nordisco" hippifizimiskájú hercegét, Prins Thomas-t, aki május 10-én, most pénteken az A38-on bennünket repít majd messzire unikális, jólesően lebegős, hipnotikusan groove-os univerzumába. Az egyedülálló diszkó-tripre ráadásul van pár megnyerhető beszállókártyánk.

Thomas Moen Hermansen a break, a hiphop és a basszusgitár bűvkörében nőtt fel, számtalan zenekarban megfordult, és élte a megszállott lemezgyűjtők életét mielőtt Prins Thomas-ként előbb a helyi klubzenei életben, majd világszerte innovátorként, viszonyítási és hivatkozási pontként kezdtek tekinteni rá az újkori diszkókorszakot illetően. Produceri munkáiban legfőképp a pszichedelikus dallamokban, a repetitív alapokban, nem egyszer élő hatású megszólalásában, a visszhangosított, torzított dub-os és erősen sci-fi ízű effektekben érhető tetten a krautrock, a psych-rock, vagy éppen az italo, az ős-electro a kosmische musik iránti olthatatlan szenvedélye, de tagadhatatlan a proto-house és az acid house hatása is. Számtalan diskomiks-nek titulált remixe (Dub Pistols, LCD Soundsystem, Freeland, Junior Boys, Metronomy, hogy csak pár ismert előadót említsünk), Lindstrom partnereként jegyzett első és további két szólóalbuma, illetve a Prins Thomas Orkester fél nagylemeznyi anyaga eklatáns példái mindezen több évtizedes zenei hagyomány kreatív aktualizálásának.

Számainak előszeretettel ad infantilis, vicces(en hangzó) címeket, íme egy példa:

És egy Prins Thomas Orkester-szám, ugyancsak elég mókás címmel:

Maratoni dj-szettjeiben is elsősorban a fenti összetevők dominálnak, illetve kiegészülnek klasszikus nagyzenekari diszkó-darabokkal, egy hangyányi new wave-vel, de lényegében jöhet bármi, ami humoros, lebilincselő és nem utolsósorban táncra ingerlő. Nem véletlen, hogy a folyamatos stúdiózás, a Full Pupp és az Internasjonal kiadók életének egyengetése mellett évek óta az egyik legkeresettebb lemezlovasként járja a világot.

Íme, a Mixmag irodájában játszott dj-szettje egy évvel ezelőttről: 

Prins Thomas elismertsége, kritikai és közönségsikere a mai napig töretlen. Budapesti debütálását a rezidens Kiosk-trió és a kozmikus témákban ezúttal ráerősítő bpstreet visual keretezik.

Kiosk presents Prins Thomas (NOR)

2013. május 10., péntek, 23:30
A38 Hajó

Prins Thomas (Full Pupp, Internasjonal)
Crimson & Chrom (Kiosk, LTC!, ikz)
Grasshop (Kiosk, Hypnosis)
Bpstreet (mapping vizuál)

A Kiosk pénteki partijára az nyerhet belépőt, aki

- megnyomja a Like/Tetszik gombot itt a cikk felett ÉS

- visszajelöli, hogy részt vesz az eseményen ÉS

- lájkolja a Recorder Facebook-oldalát ÉS

- küld egy e-mailt Prins Thomas tárggyal a jatek@recorder.hu címre ÉS

- akit kisorsolunk.

A játékban résztvevők között 2 darab jegyet sorsolunk ki. Sorsolás május 9-én, a nyerteseket e-mailben értesítjük.

https://recorder.blog.hu/2013/05/06/nyerj_jegyet_a_kiosk_penteki_partijara_prins_thomas-szal
Nyerj jegyet a Kiosk pénteki partijára Prins Thomas-szal!
süti beállítások módosítása