Heti Top 10: a legjobb Get Lucky-feldolgozások (ezen a héten)

2013.04.28. 21:15, Frontrecorder

dp.jpg

Az új Daft Punk-album, illetve arról az első kislemez megjelenésének előkészítéséről tanulmányt lehetne írni (ha azt nem is, cikket viszont fogunk), de mi most inkább összeszedtük a kedvelt/gyűlölt Get Lucky internetet eldugaszoló mennyiségű feldolgozásaiból és mash-upjaiból a tíz random kedvencünket.

10. Punk Grind Zouk 8 Bit Remix

A chiptune-feldolgozások közül Floating Point verziója lett instant internet-klasszikus, ez viszont sokkal eszementebb:

9. We Plants Are Happy Plants Remix

A bevallottan DP-fanatikus Bergmann Péter még az első 15 másodperces részletből készített egy majdnem új instrumentális számot, rá jellemző érzelmes szintidallamok hozzáadásával (sőt, később elkészítette az énekes verziót is). Még mindig ♥

8. Michael Jackson edit

Egy kis hangmagasság-igazítás, és máris szinte mintha Jacko énekelne a számban. Hi-hííí, samona!

7. Jin Jin And The Ragdolls

A rapper-énekesnő Jin Jin egyszemélyes elektro-pop projektjének feldolgozása nagyon hipszter és nagyon akarja, hogy lájkoljuk - és ööö ez be is jön neki. 

6. Everybody Wants To Get Lucky (Smija Mashup)

Oké, a Timberlake-es mashup nagyon profi, a (Bee Gees-slágerek és a Justice D.A.N.C.E.-ének részleteivel) megnövelt diszkófaktorú kreálmány nagyon szórakoztató, ez a house mashup nagyon szexi, de a párosítási ötletet és a kivitelezést tekintve ez a legjobb - a Tears For Fears sosem volt ennyire funky!

5. Summer Swee-Singh

Egy újabb fanatikus rajongó, ezúttal egy feldolgozásokra és mashupokra szakosodott zongorista-billentyűs lány Kaliforniából,  Summer Swee-Singh, aki a Get Lucky-t egy hegedűslánnyal és egy basszusgitáros sráccal közösen adja elő, megbolondítva az Aerodynamic egy motívumával.

4. Daughter

A londoni indie-folk énekesnő Elena Tonra és két zenésztársa (Igor Haefeli, Remi Aguilella, így hárman ők a Daughter) nem picit xx-esre vette a maga feldolgozását, mi pedig ezt egy picit sem vettük zokon.

3. Jude Perl

Bevalljuk, nem hallottunk eddig az ausztrál dalszerző-zongorista-énekesnőtől (akitől mint lecsekkoltuk, amúgy sem áll távol a funk és a diszkó), de ezzel a feldolgozással mit mondjunk: belepistultunk.

2. Vanderway Edit

Szuper rajongói Get Lucky-remixekből aztán végképp nincs hiány (kedvencünk pl. ez, ez és ez), de a nem hivatalos újraszabások bitóceánjából egyértelműen kiemelkedik a toulouse-i zenész-producer Vanderway ihletett verziója, amelyben az eredeti 15 másodperces loopon kívül a teljes hangszerelés a sajátja, sőt, még új énektémát  is kerekített hozzá. Első osztályú jacht-funk!

1. Postmen

Önfeledt, élő hangszeres reggae-feldolgozás Hollandiából, terhes énekesnővel, rapbetéttel? Ezt nehéz lesz überelni!

Listán kívül pedig az általunk eddig hallott legjobb nem hivatalos remix, a budapesti iamyank future beats-átértelmezése, amely szinte alig emlékeztet az eredetire:

https://recorder.blog.hu/2013/04/28/heti_top_10_a_legjobb_get_lucky-feldolgozasok_ezen_a_heten
Heti Top 10: a legjobb Get Lucky-feldolgozások (ezen a héten)
süti beállítások módosítása