Grand Mexican Warlock: Live At Supersize Studio (online premier)

2013.03.14. 11:00, rerecorder

grandmexicanwarlock_2012_small.jpg

A Grand Mexican Warlock egyrészt hazai szupergup, másrészt pszichedelikus-progresszív rockzenekar, mely 2009-ben alakult és 2010-ben jelentkezett első albumával (Aeons), hogy aztán számos koncertet (sőt már európai miniturnét is a háta mögött tudjon). Tavaly nyáron a Magyar Televízió M1 3D nevű csatornája számára - több más zenekar mellett - készült egy 'élőben a stúdióban' típusú koncertfelvétel, melyet az olimpiai sportközvetítések szüneteiben adtak le, de mostantól online is megtekinthetők, először a GMW hétszámos anyaga, itt a Recorderen.

A My Small Community-, The Idoru-, Shell Beach-, Esclin Syndo-, Jazzékiel-tagokból alakult Grand Mexican Warlock mostanság második albumának előkészületein dolgozik, tavasszal pedig egy háromhetes európai turné idejére elhagyja az országot, de március 15-én, pénteken a Dürer Tavaszi Fesztivál keretében itthon is látható lesz a Dürer Kertben, és látható most itt is, egy különleges élő felvétel-sorozaton. A Supersize Studioban rögzített hétszámos anyagon a Aeons lemez dalaiból hangzik el hat szerzemény, plusz a koncerteken már játszott újabb szám, a Losses zárja a stúdiókoncertet. Olyan körülmények között láthatjuk a zenekart (keverőpult mögül, felülről, bepillantva a billentyűs hangszerek közé, stb.), ahogyan máskülönben nem nagyon lenne lehetőségünk.

Undos, a zenekar énekese mesélt a felvétel körülményeiről, amik valóban meglehetősen szokatlanok voltak: „Bruce Willis-szel sétálgattam, amikor hirtelen egy kamion keresztbe dőlt az úton, szikrázott, fröcskölt belőle a kerozin. Bruce elém vetette magát és rám kiáltott: Fusss! Erre én egészen Törökbálintig szaladtam, ahol már várt egy stáb és mondták, hogy itt felvétel lesz, fel kéne venni pár számot és a zenekar is már ott volt, ki Schwarzenegger-rel, ki Stallonéval, de egy közös volt mindenkinél: a kamion. Furcsálltuk is, de sürgettek a rendezők, így bele kellett csapni a felvételbe. Hát így készült el ez a kis live session.”


TUDOD MIK VOLTAK A GRAND MEXICAN WARLOCK KEDVENC LEMEZEI 2010-BEN? INNEN TUDHATÓ.

Az elhangzó dalok sorrendje:

1. Gravity Pin
2. Constellations
3. Dawn
4. Sideless Rivers
5. Reborn With The Sun
6. We Dissapear
7. Losses

Íme a Grand Mexican Warlock hétszámos, 42 perces stúdiókoncertje (a video menüsorában a 'playlist' ikonra kattintva lehet váltani a dalok között):



a március 15-ei koncert Facebook-eseményoldala


ez pedig a teljes Aeons album 2010-ből:

https://recorder.blog.hu/2013/03/14/grand_mexican_warlock_live_in_supersize_studio_online_premier
Grand Mexican Warlock: Live At Supersize Studio (online premier)
süti beállítások módosítása