Művészien erotikus Calvin Klein-videó izlandi modern klasszikus zenére

2013.02.04. 17:07, Frontrecorder

ckspring2013.jpg

Svéd vámpír-színész és finn szupermodell ingerli egymást erőteljesen szexuális módon a Calvin Klein 2013 tavaszi kampányvideójában, amelynek zenéjét az izlandi Ólafur Arnalds komponálta. Neki február 25-én jelenik meg az új albuma, amelynek minden szerzeményébe bele lehet fülelni, egy tétele pedig teljes hosszában meghallgatható nálunk.

A Provocations című, közel tízperces filmben egy titokzatos férfi és egy vágyakozó tekintetű nő érzéki találkozásainak pillanatfelvételei sorjáznak. A randevúk az éj leple alatt, illetve elhagyott környékeken bonyolódnak, részint hűvös skandináv minimalizmus által uralt környezetben, amit időnként egy hatalmas lángcsóva megjelenése ellenpontoz. Az artisztikus divatvideót a világhírű francia art director Fabien Baron rendezte, a férfit Alexander Skarsgård svéd színész - a Calvin Klein-férfiillat Encounter reklámarca - alakítja, akit a többség a True Blood amerikai tévésorozat vámpírjaként ismer (egyébként szerepelt Lars Von Trier legutóbbi filmjében, a Melankóliában is), a nőt pedig napjaink egyik legkeresettebb finn topmodellje, Suvi Koponen. 

A rövidfilm zenei aláfestését Ólafur Arnalds 2009-es szerzeménye, az Og Lengra adja. A Budapesten is többször fellépett izlandi modern klasszikus zeneszerző-zongorista pont a napokban, február 25-én jelenteti meg harmadik albumát. A For Now I Am Winter mellé készül egy művészeti album is, a rajongók által beküldött alkotásokból. A lemezről ízelítőül egy felvétel meghallgatható a kiadó Mercury Classics YouTube-csatornáján:

A lemez mind a 12 szerzeményéből lefülelhető 1-1 perc Arnalds soundcloudján:

https://recorder.blog.hu/2013/02/04/muveszien_erotikus_calvin_klein-video_izlandi_modern_klasszikus_zenere
Művészien erotikus Calvin Klein-videó izlandi modern klasszikus zenére
süti beállítások módosítása