Jack White albuma fogyott a legjobban vinylen

2013.01.04. 11:31, recordernews

jw.jpg

Rövid, de annál sokatmondóbb hír: 2012-ben az egykori White Stripes alapítójának nagylemezéből, a Blunderbussból (amit egyébként mi is besoroltunk a tavalyi év ötven legjobb albuma közé) vásárolták meg a legtöbb példányt fekete lemezen.

A RECORDER IS SZERETI A BARÁZDÁKAT: CIKKÜNK A BUDAPESTI LEMEZLELŐHELYEKRŐL.

Jack White első, a Columbiánál és az ő saját Third Man Recordsánál kijött szólólemezéből 33 ezer kelt el bakeliten, ez a szám pedig elegendő volt ahhoz, hogy még a Beatles Abbey Roadját is kiüsse a csúcstartói nyeregből (a liverpooli slágergyárosok 1970-es feloszlása előtti utolsó lemeze az elmúlt három évben vezette a listát).

Ide kapcsolódó hír még, hogy White kiadójánál hamarosan újabb izgalmas anyag jelenik meg a Jack White & The Bricks egyik korai fellépéséről, amiben az énekes mellett a későbbi Raconteurs-ös együttestag Brendan Benson, a Waxwingsből és a See See-ből ismerhető Kevin Peyok, valamint a Michigan-i garázsrock szcéna egyik szintén fontos zenekarának, a Dirtbombsnak tagja, egyben White unokaöccse, Ben Blackwell vett részt. A rövid életű zenekar 1999-es koncertje egy ilyen csudálatos fehér korongon fog megjelenni, néhány egyéb, gyűjtőknek szánt ínyencség társaságában.

Címkék: jack white
https://recorder.blog.hu/2013/01/04/jack_white_albuma_fogyott_a_legjobban_vinylen
Jack White albuma fogyott a legjobban vinylen
süti beállítások módosítása