30Y: rajongók nevei kerülnek a borítóra

2012.10.15. 10:47, recordernews

30y_1.jpg

Azt már lehet tudni egy ideje, hogy a pécsi gitárzenekar új nagylemezt hoz ki november 26-án azokból a dalokból, amik eddig egyetlen korábbi lemezre sem fértek fel, és a csapat halkabb, kevésbé ismert, játékosabb oldalát villantják meg – ma azonban további részletek is kiderültek. Többek között például az, hogy a Szentimentálé című, fizikai hordozón megjelenő stúdióalbum mellé további zenés tartalmak is érkeznek, de ezeket már digitális formában, internetes "vendégoldalakról" lehet majd megszerezni.

Az első ilyen oldalról a legkedveltebb 30Y-szerzemények „szentimentálésított” átiratait lehet letölteni egy kilencszámos blokkban, a másodikon öt feldolgozást hallhatunk a hetvenes-nyolcvanas évekből (Cseh Tamás, a Kex, a Szélkiáltó és a Bergendy Együttes dalaiból), míg a harmadik webszájton egy videógyűjteményt találunk 12 számmal, amiket Lévai Balázs válogatott ki a 30Y tagjaival forgatott filmetűdjeihez.

TUDTAD, HOGY A 30Y-BÓL MÉG A LEGJOBB EURÓPAI ELŐADÓ IS LEHET?

További érdekesség, hogy a rajongók négyféle, kedvező árú csomag közül választhatnak attól függően, hogy mennyi tartalomhoz szeretnének hozzáférni. "A 30Y létezése és ereje a közönségből fakad. A rajongóink szeretete és súlya nélkül a dalaink nem törték volna át a falakat. Ezt szeretnénk nekik megköszönni a magunk módján. A Szentimentálé árait úgy találtuk ki, hogy akár a középiskolások is megengedhessék maguknak a vásárlást a zsebpénzükből" - mondta Beck Zoli. Sőt, akik november 18-ig a www.30y.hu oldalon keresztül előrendelik a lemezt, az album társproducerei lesznek, mármint képletesen, a nevük ugyanis felkerül a lemezborítóra és az internetes felületeikre is.

"Emellett a rajongók alkotásai is szerepelnek a borítón: a Városlepedő-akció keretében az előző albumunk turnéjának 30 koncerthelyszínén a nézők lepedőkre rajzolhattak, és ezekből az ábrákból válogattunk néhányat a Szentimentálé lemezborítójára" – fűzte hozzá az énekes.

Tegnap óta pedig a Szentimentálé-koncertekről ismert dal, A Világ Lepedője már osztható-hallgatható:

Címkék: 30y
https://recorder.blog.hu/2012/10/15/30y_rajongok_nevei_kerulnek_a_boritora
30Y: rajongók nevei kerülnek a borítóra
süti beállítások módosítása