Nas: Life Is Good – a teljes album! + Daughters + The Don (tévéfellépések)

2012.07.13. 14:18, -recorder-

nas-life.jpgA New York-i rapper Nas (született: Nasir bin Olu Dara Jones, 1973) régóta készülő – a legutóbbi címnélküli lemezét pont négy évvel követő – új albumának születéséről az utóbbi hónapokban folyamatosan tudósítottunk itt a Recorderen: a július 16-án megjelenő Life Is Good anyagából az eddigi öt felvezető kislemezdal (NastyThe Don  Daughters, Accidental Murderers, Loco-Motive) mellett a múlt héten már néhai Amy Winehouse-zal 2008-ban rögzített Cherry Wine duettet is bemutattuk (másik 2008-as kollaborációjuk, a Like Smoke az énekesnő posztumusz Lioness: Hidden Treasures ritkasággyűjteményén jelent meg). Nas közben DJ Premier társaságában részt vett a zenei stílusokat keverő sztárparádés Re:Generation projektben, melyet egy dokumentumfilm is megörökített, de volt egy közös száma Common decemberi The Dreamer/The Believer albumán is (Ghetto Dreams), és felvett egy dalt Nelly Furtado The Spirit Indestructible című idei visszatérő lemezére is (Something). Ami Nas saját albumát illeti, a nagyrészt a jól bevált Salaam Remi és a Common/Jay-Z vonalról ismert No I.D. (Dion Wilson) produceri segédletével rögzített Life Is Good is számos nívós közreműködőt kínál (Mary J Blige, Drake, Swizz Beatz, Rick Ross, sőt a Cocain 80's kollektíva égisze alatt Common is feltűnik), de ez nem tereli el a figyelmet az anyag személyességéről. A legutóbbi sorlemeze óta elvált rapper átmeneti időszakot dokumentál életében: egy interjúban Marvin Gaye híres válási albumát, a Here My Deart említi fő viszonyítási pontjaként, és a borítón is exfelesége, Kelis zöld esküvői ruháját szorongatja, melyet az asszony a válás után otthagyott nála. A legjobb Nas-lemezek sorába illeszkedő Life Is Good teljes anyagát (a 14 számos sztenderd verzió mellett a deluxe kiadás négy bónuszdalát is) az igényes mainstream hiphop és tánczenékre specializálódott Fist In The Air oldalán tették közzé néhány órája – és most már itt a Recorderen is meghallgatható.

a néhai Heavy D-től kapott alapokra épített The Don klipje:

Nas közreműködése Nelly Furtado visszatérő lemezén, a Something című dalban:

http://www.twitter.com/Nas
http://www.islanddefjam.com/artist/home.aspx?artistID=7312

összeállította: Déri Zsolt

FRISSÍTÉS: Nas a lemez amerikai megjelenésének előestéjén, július 16-án éjjel David Letterman műsorában adta elő a Daughters című dalt!


FRISSÍTÉS 2:
Másnap, a lemez amerikai megjelenésének napján, augusztus 17-én Stephen Colbert műsorában lépett fel, egy vicces négyperces interjú után The Don című számával...

....és ott is előadta a Daughterst, de az már nem az élő tévéadásban ment le, hanem a műsor honlapjára került fel bónuszvideóként!

https://recorder.blog.hu/2012/07/13/nas_life_is_good_a_teljes_album
Nas: Life Is Good – a teljes album! + Daughters + The Don (tévéfellépések)
süti beállítások módosítása