The Trousers: I Get Around – dalpremier!

2012.05.03. 12:20, -recorder-

A dalszerző-gitáros-énekes Kőváry Zoltán vezette The Trousers együttesről a 2010-es második nagylemez, a Soul Machine idején írtunk, illetve idén januárban is, mikor a Planetary Process című 2008-as debütalbum legismertebb rockdalából, a Blood For You-ból egy zongorára és finom női énekhangra áthangszerelt meglepő feldolgozást készített a régi zenészbarát Poniklo Imre, akivel Kőváry 2004 és 2009 között az Amber Smith-ben is együtt játszott (sőt néha még ma is adnak közös akusztikus gitáros duófellépéseket Krapulax & Bellepomme név alatt). Ez a zenei kör amúgy is kimeríthetetlen forrás itt a Recorderen, hiszen új Amber Smith-album mellett tartottak már premiert nálunk Amber Smith-zenészek külön zenekarai (The Twist, Spacesh!t), illetve Poniklo másik együttese (The Poster Boy), sőt annak további tagjai is külön zenekaraikkal (Bastiaan, Kamikaze Scotsmen), most pedig a Trousers is bemutat egy új dalt készülő harmadik albumáról. A garázs- és hard rock hőskora, illetve az ezredfordulós skandináv retro revival (Hellacopters, Gluecifer stb.) ihlette együttes I Get Around című vadonatúj felvétele az esti rádiópremier előtt itt a Recorderen hallható először.

A márciusban bemutatott Sister Sludge után az I Get Around a második befejezett dal a Freakbeat címmel készülő harmadik The Trousers-albumról, ami előre láthatóan idén ősszel fog megjelenni” – mondja Kőváry Zoltán. „Gyors, sodró lendületű és kemény hangzású rockdal, ám mégis fülbemászó és slágeres. Ez utóbbi annak is köszönhető, hogy a háttérvokalistánk, Csányi Rita hangja elég nagy szerepet kap a számban. A felvétel egyik különlegessége, hogy Takó (Tarr Kornél), aki három évig volt a zenekar tagja, ezen a felvételen játszik utoljára, mivel innentől csak saját együttesével, a Spacesh!ttel kíván foglalkozni – a májusi eleji csehországi turnénkon már Iliás Ádám (Supersonic, The Starmans) játszik velünk. A másik érdekesség, hogy a dalban nem csak Locke Peti és én szólózunk, hanem a dobosunk és a lemezfelvétel hangmérnöke, Csészi is, aki korábban maga is gitáros és frontember volt. A dal végén hallható majdnem egy perces tömény zúzást többek közt a Hawkwind és a Primal Scream hatására alakult ki – ezt koncerteken még sokkal tovább szoktunk tolni, kifulladásig.

az I Get Around című új Trousers-szám itt hallható:

az albumról elsőként közzétett dal, a Sister Sludge 2012 márciusából:

ráadásként itt a Lessons Learned From Rocky I To Rocky III című Cornershop-sláger feldolgozása is, melyben a Neo énekesnője, Hodosi Enikő vokálozik – a képen pedig Kőváry a dal szerzőjének, Tjinder Singh-nek a társaságában látható egy 2010-es fesztiválon:

.

http://www.facebook.com/thetrousers
http://www.myspace.com/thetrousershu
 

lejegyezte: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2012/05/03/the_trousers_i_get_around_dalpremier
The Trousers: I Get Around – dalpremier!
süti beállítások módosítása