Rufus Wainwright & The Roots: Minuit, chrétiens

2011.12.24. 16:25, -recorder-

Az amerikai Cat Power és a svéd jj duó mai meglepetései, illetve az ez alkalommal kifejezetten karácsonyi számokból összeállított Képzeletbeli Heti Top 10 után jöjjön egy olyan karácsonyi felvétel, aminél ma már valószínűleg ha akarnánk sem tudnánk jobbat mutatni. A modern gay iconként és dalszerző-előadóként egyaránt páratlan kanadai-amerikai Rufus Wainwrightról legutóbb akkor írtunk, mikor az Occupy Wall Street tüntetésen egy gúnyos Madonna-slágert (Material Girl), a Serge Gainsbourg fia által összehozott sztárparádés tribute albumon pedig egy pazar Gainsbourg-feldolgozást énekelt (Je suis venu te dire que je m’en vais), és most is egy feldolgozást hallunk tőle, és most is franciául. Viszont ezúttal a 2011 legjobb lemezeinek egyikét jegyző fekete hiphop együttes, a Roots kíséretében.

A 38 éves énekes – aki 2012 tavaszán jelenteti meg „legpoposabb, kereskedelmileg legéletképesebb és legrádióbarátabb” albumát, a sztárproducer Mark Ronsonnal, Sean Lennonnal, a Wilco-gitáros Nels Cline-nal és az Amy Winehouse-felvételekről ismert Dap Kings kísérőzenekarral felvett Out Of The Game-et – karácsony hetében Jimmy Fallon tévéműsorában járt, ahol a show házizenekarának, a Rootsnak a kíséretében énekelhetett egy karácsonyi dalt, és ő egy 1840-es évekből származó francia kompozíciót, az „Éjfél van, keresztények, ez az az ünnepélyes óra, mikor Isten fia megérkezett közénk...” kezdetű Minuit, chrétiens-t valasztotta (ez „a vallásos Marseillaise”-ként emlegetett karácsonyi dal a francia kanadaiak között is nagy becsben áll). A Recorder ezzel a felvétellel kíván boldog karácsonyt olvasóinak.

ráadásként itt van Rufus Wainwright egy 2011-ben született új dala, a Robbie Williams zeneszerző-producerével, Guy Chambersszel közösen írt World War III – egyelőre még csak akusztikus verziójában egy zongorával:

egy részlet a Secrets Of The Pop Song brit tévésorozatból, a közös dal születéséről:

ez pedig a készülő album címadó dalának, az Out Of the Game-nek az ősbemutatója 2011 márciusában:


 

http://rufuswainwright.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/12/24/rufus_wainwright_minuit_chretiens_tevefellepes
Rufus Wainwright & The Roots: Minuit, chrétiens
süti beállítások módosítása